У Боярці оголосили конкурс на кращий громадський проект

Громадська організація “Нові обличчя Київщини” оголошує конкурс громадських проектів для мешканців Боярки “Реальні справи”. Подати заявку на конкурс можна за посиланням:http://www.sprava.kiev.ua. Збір заявок триває до 1-го травня. Про це розповів голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк.

Проекти можна подати в 5-ти категоріях: “Затишний двір”, йдеться про благоустрій дворів і вулиць; “Енергоефективність та енергозбереження” –  це може бути заміна старих вікон і дверей на енергозберігаючі, заміна систем освітлення приміщень загального користування та вулиць, запровадження інших інноваційних енергозберігаючих технологій; “Чисте довкілля” –  облаштування майданчиків для збору твердих побутових відходів, здійснення інших заходів, спрямованих на поліпшення екологічної ситуації на території громади; “Змістовне дозвілля” –  проведення освітніх, спортивних і культурно-мистецьких заходів та категорія “Дитячий майданчик” – встановлення нових ігрових комплексів для дітей або оновлення вже існуючих.

За результатами конкурсу професійне жюрі обере від 5 до 15 переможців, чиї ідеї будуть реалізовані у Боярці.

“Але на даний час на конкурс громадських проектів “Реальні справи” подано лише 8 заявок. На мою думку, це низький показник, адже багато мешканців Боярки не задоволені благоустроєм, освітленням чи спортивною інфраструктурою свого міста. Проект “Реальні справи” – це можливість перетворити своє невдоволення на результат, який зробить місто кращим. Тому запрошуємо мешканців Боярки активніше приєднуватися до проекту. Наша держава, наші міста і села – це в першу чергу ми з вами. Давайте зробимо 2019 рік – роком реальних справ, реальної роботи і реальних результатів”, – повідомив Карплюк.

Голова Інвестради нагадав, що Ірпінь свого часу потрапив у трійку пілотних міст в Україні для запровадження Громадського бюджету. Це сталося завдяки співпраці нашого міста з ПАУСІ: Польсько-українська фундація співпраці. Починаючи з 2016 року, в Ірпені реалізовано 45 проектів в рамках Громадського бюджету. Минулого року було реалізовано – 20 проектів.

“За останні роки команда “Нові обличчя” отримала успішний досвід реалізації громадських проектів. Тому наші фахівці вже багато разів виступали в якості експертів з цього питання для різних громад. З радістю допоможемо реалізувати такі ініціативи у чудову місті Боярці! Бажаю боярчанам  успіху у цій справі!”, – підсумував Карплюк.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.