Цього тижня кількість заражень COVID почне рости – МОЗ

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, що згідно з прогнозом, вже цього тижня очікується сплеск кількості випадків коронавірусу в Україні.

За словами очільника МОЗ, введення посиленого карантину продиктоване тим, що після новорічних свят відбудеться стрибок захворюваності. І щоб уникнути великої хвилі заражень, уряд вирішив обмежити контакти для громадян, аби потенційно хворі не могли активно розповсюджувати Covid-19.

За прогнозами МОЗ, вже цього тижня почнеться зростання кількості заражених людей, і не можна допустити, щоб це переросло у чергову велику хвилю поширення хвороби.

“Якщо ми зараз не ввели б посилені протиепідемічні заходи, то згідно нашим прогнозам, вже за декілька тижнів нам би довелося вводити більш жорсткий карантин. Період введення посилених карантинних обмежень з 8 по 24 січня збігається із завершенням інкубаційного періоду захворюваності на Covid-19 у людей, які потенційно інфікувалися під час новорічних свят”, – розповів Степанов.

“Ми прогнозуємо збільшення, а в деяких регіонах – різке збільшення кількості інфікованих, які будуть, в тому числі, джерелом інфекції для оточуючих і становитимуть епідемічну небезпеку”, – додав Максим Степанов.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.