“Технічна” сесія: від трактора до пульта

Парк техніки ірпінських комунальних підприємств знову поповнився: у четвер зранку в. о. міського голови Анастасія Попсуй, перший заступник мера Олександр Маркушин та голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк вручили комунальникам ключі від нової партії спецмашин українського, білоруського й італійського виробництва. Цього разу обновки отримали «Управління житлово-комунального господарства «Ірпінь», «Ірпіньводоканал» та «Ірпіньзеленбуд». Уже традиційно передача нової техніки стала гарною прелюдією до відкриття сесії міської ради.

ПАРТІЯ ДЛЯ КОМУНАЛЬНИКІВ

«Ми передали «Ірпіньводоканалу» сучасний автокран. Висота підйому – 21 метр, вантажопідйомність – 15 тонн. Кран у водоканалу є, але він старий і висота підйому в нього дуже мала – її завжди не вистачало при проведенні профілактичних робіт на свердловинах, і доводилося брати кран в оренду. Цей старий кран водоканалу ми передаємо в «УЖКГ «Ірпінь» – їм не потрібна велика висота підйому, і вони будуть його використовувати», – розповів журналістам Олександр Маркушин.

«Для «УЖКГ «Ірпінь» придбали вишку на базі автомобіля «Iveco», яка сягає 18 метрів у висоту. І комбінований автомобіль-піскотрус, обладнаний ковшем і щіткою для очищення вулиці від снігу та сучасним пристроєм для посипання піском. А для «Ірпіньзеленбуду» купили трактор із причепом», – продовжив посадовець.

За його словами, далі в планах – придбати для «УЖКГ «Ірпінь» установку для ямкового ремонту вулиць.  

Олександр Маркушин зазначив, що машини купувалися за кошти міського бюджету (близько 8,5 млн грн), були проведені тендери.

«Ми розраховуємо, що тепер, після оновлення техніки, підприємства будуть швидше й оперативніше виконувати свої завдання», – резюмував перший заступник мера.

А Володимир Карплюк нагадав, що за останні три з половиною роки для комунальних підприємств міста було придбано більше 40 одиниць нової сучасної техніки.

ЗАКОН І МИСТЕЦТВО

Передачею техніки комунальникам новації цього ранку не закінчилися. Для знайомства з депутатським корпусом на сесію міської ради прибув новопризначений начальник Ірпінського відділу поліції Олег Петренко. Перше, що він сказав, вийшовши на трибуну: Ірпінь – «дуже гарне місто». Пообіцяв стояти на сторожі законності, забезпечувати дисципліну у своєму підрозділі та збільшити відсоток розкриття правопорушень.        

«Готовий до співпраці як із депутатським корпусом, так і з пересічними громадянами», – запевнив полковник.

Ще одна «сесійна» традиція міської ради – вітати людей, які прославляють Ірпінь. Подяки виконавчого комітету міської ради отримали вчитель школи №2 Олена Федорова за перемогу у фіналі обласного етапу конкурсу «Інноваційний урок фізичної культури», а також юні актори студії театру і кіно «Ромео і Джульєта» за здобуття гран-прі на міжнародному фестивлі-конкурсі мистецтв «Зимовий тріумф», який проходив у Полтаві. Подяки отримали й керівник колективу Ірина Карпенко та Василь Чернявський – автор сценарію вистави «Ірпінська ніч перед Різдвом», з якою діти виступали на фестивалі.  

ДЕПУТАТСЬКА РОБОТА

Перейшовши до розгляду питань порядку денного, депутати (присутні були 27 із 36) взяли до відома електронні петиції, які набрали необхідну кількість голосів: «щодо створення умов для безпечного руху автомобілів на трасі Ірпінь – Київ» та «щодо надземного пішохідного мосту в Романівці». «Надходять різні пропозиції – і щодо надземного, і щодо підземного переходу; ми передаємо їх у відповідні інстанції», – зауважила в. о. міського голови Анастасія Попсуй.

Депутати внесли зміни до міського бюджету (проект рішення був ухвалений на засіданні міськвиконкому), до міської програми «Здоров’я Приірпіння», до програми соціально-економічного та культурного розвитку регіону; затвердили перелік послуг «Прозорого офісу» та Положення про порядок в’їзду транспортних засобів на вулицю Шевченка, погодили виконання підготовчих робіт для облаштування ділянки набережної від вулиці Підгірної в напрямку Романівки тощо. Розглядалися десятки питань, підготовлених управлінням інфраструктурного розвитку, інвестицій та ЖКГ міської ради, відділами економіки й земельних ресурсів, комунальним підприємством «Ірпіньжитлоінвестбуд». Усього на сесії були ухвалені рішення майже зі 130 питань порядку денного.       

Володимир КОРЧИНСЬКИЙ

Bookmark the permalink.

Comments are closed.