Техкандидат на 95 окрузі використовує для агітації дитячу працю, – ЗМІ

Неповнолітні роздають газети у селі Михайлівка-Рубежівка

Маргарита Овчаренко, технічний кандидат забудовника ЖК “Софіївська сфера” (ТОВ “Сфера житлобуд”) Олександра Горобця на 95 виборчому окрузі, використовує дитячу працю для розповсюдження агітації. Про це повідомляє інтернет-видання “Містоінформ”.

Так, 13 липня 2019 року у селі Михайлівка-Рубежівка зафіксували дітей, які роздавали агітаційну газету кандидата у народні депутати Маргарити Овчаренко. Як повідомляє свідок, газету розповсюджували неповнолітні віком від 13 до 16 років.

Варто зазначити, що законодавство України прямо забороняє використовувати працю дітей, виключенням може бути дозвіл одного із батьків. Але як стверджує свідок, батьки не були повідомлені про таку “роботу” дітей і мають намір звернутись до поліції із відповідною заявою. Загалом, за словами свідка, цю діяльність зафільмувало багато людей і у правоохоронців буде достатньо матеріалу для перевірки. В разі доведення фактів використання дитячої праці Маргарита Овчаренко повинна буде нести відповідальніть аж до кримінальної.

Маргарита Овчаренко виступає з критикою забудовників, насправді ж вона є всього лише технічним кандидатом забудовника Олександра Горобця, який висунувся від політичної партії “Слуга народу”. Раніше Маргарита Овчаренко під час президентської кампанії періодично з’являлась у штабі Зеленського у КВЦ “Парковий”, а згодом була долучена до команди Олексндра Горобця у якості технічного кандидата. За інсайдерською інформацією від ще одного техкандидата в нардепи Олега Бондаря, Овчаренко за техкандидатство отримала квартиру в ЖК “Софіївська сфера”.

Про її “технічність” яскраво свідчить неспівпадіння її соціального статусу із витратами на вибори. Нагадуємо, згідно документів поданих у ЦВК Маргарита Овчаренко є безробітною. Логічно, що люди одразу зацікавились, звідки гроші на реєстрацію (це майже 42 тис. грн), на бігборди та газети. Але такі питання залишаються без відповідей зі сторони Маргарити Овчаренко.

Маргарита Овчаренко також часто з’являється у компанії редактора-плагіатора Костянтина Хафізова, який раніше у своїй газеті за гроші Олексія Зіневича розповсюджував чорний піар проти кандидата Володимира Карплюка і був спійманий на цьому громадською мережею “ОПОРА”.

Костянтин Хафізов та Маргарита Овчаренко

А от сам Олексій Зіневич, який відомий також як “Льоша Зіна”, виконує найбруднішу роботу у штабі кандидата- забудовника Олександра Горобця. Зіневич відомий тим, що збудував маєток в Лісовій Бучі на виділеній на підставних осіб землі. Загалом Зіневич обгородив 1,6 га лісу першої категорії та бучанську міську вулицю чотирьохметровим парканом. очевидно саме його гроші пішли на друк матеріалів техкандидата Маргарити Овчаренко, які і розповсюджували діти у селі Михайлівка-Рубежівка та в інших населених пунктах регіону.

Люди швидко зрозуміли бажання Маргарити Овчаренко трохи підзаробити на виборах у якості технічного кандидата зе-команди, але використання у виборчій кампанії дитячої праці може обернутися для неї персональною відповідальністю.

Нагадаємо, нещодавно у Боярці Києво-Святошинського району розповсюджували чорний піар проти Володимира Карплюка, робили це агітатори того ж Олександра Горобця, який веде брудну політичну кампанію розуміючи, що інших шансів хоч якось наблизитись до рейтингу лідера перегонів буде неможливо.

Раніше у ЗМІ писали, що кандидат Горобець програє вибори і приховує, що є забудовником. Після висунення кандидатом Горобець зняв зі своєї сторінки у Facebook власне фото на фоні багатоповерхівок ЖК “Софіївська сфера”.

Як повідомляли ЗМІ, Олександр Горобець є двоюрідним братом скандального забудовника Віктора Крупія. Саме Крупій кинув сотні інвесторів ЖК “Голд Сіті” в місті Буча, хоча раніше працював звичайним таксистом, а потім став водієм та правою рукою Ігоря Вишнякова – забудовника ЖК “Благодатний”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.