Тарифи на воду знову зміняться: скільки платимуть в Ірпені

“Ірпіньводоканал” попередив ірпінців про зміну тарифів на водопостачання. Відтепер тарифи на воду збільшаться на 31%.

У КП “Ірпіньводоканал” повідомили, що 4 лютого 2020 року на засіданні НКРЕКУ затвердили проєкт постанови “Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, від 16 червня 2016 №1141” щодо встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на 2020 рік. а саме:

  • тариф на централізоване водопостачання – 10,236 грн. за 1м3 (з ПДВ).
  • тариф на централізоване водовідведення – 17,712 за 1м3 (з ПДВ).

Як відомо, причиною подорожчання є збільшення вартості електроенергії, а також зростання мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму.

Тарифи будуть введенні в дію після публікацію в газеті «Урядовий кур’єр» для всіх групів споживачів. Орієнтовно нові ціни на холодну воду почнуть діяти вже з лютого-березня і підвищення торкнеться не тільки Ірпеня, але і всіх регіонів України.

Згідно зі встановленими Кабміном нормами споживання холодної води на одну людину в місяць на рівні 2 куб. м, можна порахувати, що зараз сім’я із трьох осіб платила від 96 до 180 грн за 6 куб. м залежно від регіону, тепер же рахунки за воду збільшаться до 118-225 грн.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.