Судний день або навіщо Коцюбинському холодні котельні?

Сьогодні Шевченківський районний суд виніс рішення арештувати котельні в Коцюбинському, які перебувають у користуванні компанії-теплопостачальника “УкрОпт “Майстер-Енерго” і передати їх на зберігання УЖКГ “Біличі”. Такі вимоги висунула прокуратура. Засідання відбулося у закритому режимі. Ані позивачі, ані захист, ні мешканці селища на розгляд справи допущені не були.

Про те, що розгляд справи по коцюбинських котельнях відбудеться 13 листопада о 9:00, стало відомо лише напередодні –  п’ятницю ввечері – із публікації селищного голови Ольги Матюшиної у Фейсбук. Представники компанії “УкрОпт “Майстер-Енерго” не були офіційно попореджені, а на офіційному сайті Шевченківського суду про цю справу не було жодного повідомлення.

“Про розгляд я дізнався лише з Фейсбуку. Нашим юристам ніхто не телефонував, повідомлення про дату розгляду справи ми не отримували. Коли юристи прибули на 9:00 ранку, стало відомо, що засідання уже відбулося”, – розповів кореспондентам “Правди Ірпеня” в.о генерального директора “УкрОпт “Майстер-Енерго” Валентин Мілюков.

За словами очільника компанії-теплопостачальника, вони будуть подавати апеляцію. Але робитимуть це без рішення суду.

“Наші юристи звернулися у канцелярію суду і там їм сказали, що прокурор дав неофіційну вказівку “рішення не видавати”. Ми розуміємо, для чого це робиться, адже апеляцію можна подати тільки в 10-денний термін після отримання сторонами рішення”, – зазначив Мілюков.

Тим часом у Коцюбинському уже думають для чого так поспішно організовували це судове засідання. Адже як відомо, завдяки рішенню Ірпінської міської ради, кошти за різницю у тарифах у розмірі 2,7 млн.гривень з дня на день надійдуть на рахунки Нафтогазу, ліміти газу для Майстер-Енерго будуть нараховані і в селищі з’явиться тепло. Крім того, ліміти газу Нафтогаз надасть саме компанії Майстер-Енерго, якщо котельні перейдуть у користування УЖКГ “Біличі”, то для старту опалювального сезону має бути заключений новий договір.

“Ніхто не розуміє, з якою метою все це робиться. Бо якщо завтра котельні передадуть УЖКГ “Біличі”, у якого мільйонні борги, у якого немає спеціалістів, що зможуть обслуговувати котельні, тепла нам чекати ще не один тиждень. Більше того, твердопаливний котел – це власність Майстер-Енерго. За допомогою нього зараз обігрівають школу, садочок і поліклініку. Якщо його заберуть, а газу не буде, що ми тоді будемо робити? Ми вважаємо, що котельні мають бути комульними, але для цього принаймні треба створити спеціальне комунальне підприємство, як у більшості населених пунктів і до цього потрібно готуватися”, – зазначив кореспондентам “Правди Ірпеня” член виконкому КСР Богдан Слюсаренко.

Слід також зазначити, що для для обслуговування теплових котелень організація повинна мати відповідні ліцензії. Їх в УЖКГ “Біличі” наразі немає. Крім того, мають бути укладені договори зі споживачами. Компанія “Майстер-Енерго” сьогодні обслуговує близько 5-6 тисяч споживачів.

А тим часом майже половина населення Коцюбинського мерзне у своїх оселях. Із відчаю сьогодні зранку люди наважилися перекрити рух на головній вулиці селища – Пономарьова. Вимагали розпочати опалювальний сезон близько трьох десятків коцюбинчан.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.