Суд визнав законним новий генплан Ірпеня, – ЗМІ

o_1cc2rdsoe1tdu11u28qn1epe1fmch

Київський окружний адміністративний суд підтвердив законність оновленого генерального плану Ірпеня. Про це журналістам Інформаційному агентству ITV повідомив адвокат Руслан Савенко.

«Новий генеральний план Ірпеня – законний, і це сьогодні, 4 грудня, своїм рішенням підтвердив суд. Позовні вимоги позивачів задоволені лише в частині оприлюднення документу. Вимога щодо скасування рішення Ірпінської міської ради про затвердження генплану не задоволена», – розповів Руслан Савенко.

Нагадаємо, оновлений генплан Ірпеня був прийнятий два роки тому – 19 грудня 2018 року. Сьогодні саме цим документом користуються в Ірпінській міській раді при видачі будь-якої містобудівної документації.

«Суд підтвердив законність рішення Ірпінської міської ради. У новому генплані нам вдалося зберегти 40 га зелених насаджень. Також документом узаконено 16 парків, які були роздані та розпайовані минулою владою. Переконаний, що весь шум довкола генплану – це не більше як маніпуляції і чиїсь нереалізовані політичні амбіції», – зазначив головний архітектор Ірпеня Михайло Сапон.

Як відомо, що раніше Київський окружний адміністративний суд відмовив громадянину Олексію Зіневичу в задоволенні його позову до Ірпінської міської ради, в якому він просив визнати громадські слухання «Оновлення генерального плану м. Ірпінь», проведені 30 листопада 2018 р., такими, що не відбулися. 

Перед цим Київський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні аналогічного адміністративного позову громадянину Сергію Гапону, вирішивши, що громадські слухання щодо оновлення генплану Ірпеня відбулися в передбаченому законом порядку. Також Шостий апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу Гапона на це рішення та підтвердив, що слухання були проведені відповідно до законодавства.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.