Суд “відмазав” родича прокурора Дмитруня після ДТП, вчиненого у стані наркотичного сп’яніння, – ЗМІ

Майже рік минув з часу, коли суд “відмазав” родича керівника Києво-Святошинської місцевої прокуратури після ДТП, яке той скоїв у стані наркотичного сп’яніння, ця історія так і не стала публічною.

Про це йдеться у повідомленні видання Mistoinform.

Так, на Харківському шосе у Києві 02 листопада 2018 року трапилася ДТП у якій отримали механічні пошкодження легковик та маршрутний автобус. За даними поліції, легковик “підрізав” маршрутний автобус намагаючись здійснити правий поворіт із середньої смуги. На перший погляд, чергове ДТП, яких у Києві трапляється сотнями, але ні. За кермом легковика Toyota Camry опинився родич керівника Києво-Святошинської районної прокуратури Юрія Дмитруня, який, відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення серії БД № 183793 від 02.11.2018 року, керував автомобілем з ознаками наркотичного сп’яніння (розширені зіниці очей, які не реагують на світло, неприродна блідість обличчя, тремтіння пальців рук).

Дмитро Олександрович Дмитрунь, який і був водієм легковика, родом з села Торчиця Ставищенського району Київської області як і сам керівник Києво-Святошинської місцевої прокуратури Юрій Олександрович Дмитрунь і ймовірно є його братом.

Ще 2016 року у матеріалі Киевласть, що стосувався “прокурорського бізнесу”, згадується Дмитрунь Любов Михайлівна, яка названа матір’ю прокурора Юрія Дмитруня. Вона у березні 2016 року отримала у власність 4,1 Га землі у Торчиці Ставищенського району Київської області, яка була згодом надана в довгострокову оренду ТОВ “Інтерагроінвест”.

В той же час, у декларації Дмитрунь Любові Михайлівни за 2016 рік її посада вказана як “Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних ТОВ “Інтерагроінвест”, а Дмитрунь Дмитро Олександрович зазначений як її син. Тобто водій Toyota Camry, яка стала учасником ДТП у Києві 2 листопада, з великою ймовірністю є братом керівника Києво-Святошинської прокуратури Юрія Дмитруня.

Можливо, саме завдяки цьому справа  755/17526/18 у Києво-Святошинського районному суді Київської області стала виглядати вже не так однозначно.

Виявилось, що Дмитро Дмитрунь завчасно зайняв праву полосу для повороту, а звинувачення і претензії поліції, що він знаходився у стані наркотичного сп’яніння начеб-то повна нісенітниця. Щоправда в медичний заклад Дмитро Дмитрунь їхати відмовився посилаючись на те, що повинен був відвезти матір до лікарні. Після оформлення протоколів він самостійно звернувся до медичної установи, де пройшов огляд на стан сп’яніння, про що надав відповідні документи. Звісно, ознак наркотичного чи алкогольного сп’яніння там вже не фігурувало.

А от винуватцем ДТП виявився водій маршрутного таксі, який не дотримався безпечної швидкості руху та безпечної дистанції, внаслідок чого допустив зіткнення з автомобілем родича Юрія Дмитруня. Але цікаво, що і він не поніс адміністративного стягнення через закінчення встановлених ст. 38 КУпАП строків накладення адміністративного стягнення. Провадження у справі просто закрили 08 лютого 2019 року.

Вся ця історія виглядає розіграною за нотами, а деталі ДТП із прокурорським родичем тоді так і не стали публічними.

Раніше керівника Києво-Святошинської прокуратури неодноразово звинувачували у “кришуванні” діяльності нелегальних видобувачів піску, що працюють на піщаних кар’єрах Київської області. За інформацією “Центру протидії корупції” офіційні доходи керівника Києво-Святошинської прокуратури Юрія Дмитруня значно менші за видатки, про що була подана заява про злочин.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.