Стартував Всеукраїнський збір поезій про сад

Стартує Всеукраїнський літературний проект “Сад у сучасній українській поезії”, до участі в якому запрошують поетів, які у своїх творах торкаються теми саду. Про це повідомляє Ірпінський вісник. 

Результатом проекту стане вихід колективної книги та заснування плодового саду в Ірпені на території Будинку творчості письменників. “Хто лише не писав про сад! І Григорій Сковорода, і Тарас Шевченко, і Максим Рильський, і Володимир Сосюра… Мабуть, легше перерахувати тих, хто про сад не писав – ця тема наскрізно проходить у творчості багатьох українських поетів. Його символіка настільки потужна, глибинна і характерна для нашого народу, що й по сьогодні літератори повертаються до неї, і цей урожай ще щедріший, соковитіший, ароматніший. Поки невпинні селекціонери працюють над виведенням нових сортів яблук, груш, слив, вишень, поети відточують своє Слово, щоб воно прижилось у Нев’янучому Саду української літератури, радувало й насичувало кожного, хто вирішив знайти прихисток у тіні цього Саду”, – йдеться в повідомленні.

Ініціатори проекту – академік, лауреат премії імені Л. Симиренка Національної академії наук України, заслужений діяч науки і техніки АРК Петро Вольвач та поетеса, лауреат Всеукраїнської премії ім. Г. Тютюнника, номінантка Національної премії ім. Т. Шевченка, журналіст Юлія Бережко-Камінська.

Ваші твори можна надіслати на електронну адресу: [email protected] із позначкою “Для Саду” до 1 лютого 2019 року. Кількість творів не обмежується.  До збірки планують включити лише найкращі вірші.

Також для ілюстрування книги запрошуються ірпінські фотографи. Свої фото можна надсилати на вказану адресу.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.