СПОРТ – ДЛЯ ВСІХ!

Рябчук Михайло

Рябчук Михайло

Вчора на центральній площі в Ірпені пройшов фінальний етап обласного спортивно-масового заходу «Олімпійський день – 2015». З усіх куточків Київщини зібралися більше двох тисяч учасників: представники Національного олімпійського комітету України, Міністерства молоді та спорту України, спортивних товариств та федерацій області, керівники області та міста, відомі олімпійці, ветерани спорту, делегації від вищих навчальних закладів, районів та міст обласного підпорядкування.

Серед почесних гостей були присутні: Валерій Андрійцев, срібний призер лондонської Олімпіади, заслужений майстер спорту України з вільної боротьби, Тетяна Семикіна, майстер спорту міжнародного класу з веслування на байдарках, заслужений тренер України, бронзовий призер Олімпійських ігор 2004 року, дворазова чемпіонка Європи та світу, Михайло Харачура, заслужений тренер і майстер спорту України, дворазовий чемпіон світу з вільної боротьби.

Отже, було оголошено «Старт!» та почався справжній спортивний рух: кілька забігів на коротку та довгу дистанцію для всіх категорій осіб. Гасло «Спорт – для всіх!» було надзвичайно показовим, бо бігали всі – від дошкільнят до пенсіонерів! Люди з обмеженими фізичними можливостями показали величезну силу духу і прагнення до здорового життя в заїзді на візках. Губернатор області Володимир Шандра собисто нагороджував переможців:

Перше місце серед спортивних пенсіонерів зайняв ірпінчанин Колесніков Юрій, друге – Василь Міщенко, а третє – Віктор Поздняк

Перше місце серед спортивних пенсіонерів зайняв ірпінчанин Колесніков Юрій, друге – Василь Міщенко, а третє – Віктор Поздняк

–         перше місце серед візочників виборов Рябчук Михайло, друге та третє – Святошенко Віталій і Шелестюк Дмитро;

–         перше місце серед спортивних пенсіонерів зайняв ірпінчанин Колесніков Юрій, друге – Василь Міщенко, а третє – Віктор Поздняк.

Також було багато маленьких переможців забігів на коротку дистанцію: Вишняк Христина, Огородник Андрій, Поліщук Аліна, Васильченко Аня, Кирпа Євген, Кузьменко Діма.

Нагородження переможців масового забігу серед хлопців та дівчат 9-14 років на дистанцію в 500 метрів проводив заступник голови Київського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Володимир Корнієнко:

–         перше місце серед дівчат – Берзовська А. з міста Біла Церква, друге – Кузьменко Д. із міста Переяслав-Хмельницький, третє – Демченко А. з Вишгорода;

–         перше місце серед хлопців – Проворов Д., друге – Чухомець М., третє – Федусенко М.

Перше місце серед дівчат – Берзовська А. з міста Біла Церква, друге – Кузьменко Д. із міста Переяслав-Хмельницький, третє – Демченко А. з Вишгорода

Перше місце серед дівчат – Берзовська А. з міста Біла Церква, друге – Кузьменко Д. із міста Переяслав-Хмельницький, третє – Демченко А. з Вишгорода

Крім забігів на площі проходило багато цікавих заходів: веселі старти, показові виступи та турніри, майстер-класи, міні-футбол та багато іншого. Фотозвіт можна переглянути тут.

Довідка: Міжнародний Олімпійський день відзначається щороку з нагоди заснування Міжнародного олімпійського комітету (23 червня 1894 року). Основним заходом, що супроводжує цей день, є організація масових забігів на довгі дистанції. Також цього дня влаштовують різні спортивні свята, переважно бігові, для того, щоб залучити максимальне число учасників, поширюючи тим самим олімпійську концепцію «Спорт – для всіх».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.