Сьогодні Ірпінь та Борна обмінюються освітнім досвідом

Сьогодні в Ірпені організували Підсумкову міжнародну конференцію “Розвиваємо освіту разом – навчаємось в один одного і навчаємо один одного”. Захід проводиться в рамках освітнього проекту між містами-побратимами Ірпінь-Борна.

 

Науковий захід об’єднав багато освітян. Зокрема, до Ірпеня завітали регіональний координатор проекту “Партнерство з містами України” Юлія Федів, академік-секретар Відділення професійної освіти і освіти дорослих Національної академії педагогічних наук, доктор педагогічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Нелля Ничкало, заступник завідувача кафедри ЮНЕСКО “Неперервна професійна освіта ХХІ століття”, завідувач відділу зарубіжних систем педагогічної освіти  і освіти дорослих Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України, доктор педагогічних наук, професор Наталія Авшенюк, управлінці міста Ірпеня та Борни, освітяни.

Відкрив конференцію мер Ірпеня Володимир Карплюк, який привітав всіх присутніх з проведенням такого необхідного для нас заходу. “Більше року тому на запрошення німецької делегації ми прибули до Борни і багато чим були здивовані.  І коли ви приїхали до нас, в мене також виникло бажання чимось вас здивувати. Насправді ми знаходимось на тій стадії, коли нам треба вчитись. І Німеччина, яка сьогодні демонструє Європі економічний ріст, однозначно являється прикладом. Адже саме освіта стала тим чинником, що Німеччина є економічно розвиненою”, – зазначив Карплюк.

 

Під час проведення конференції ірпінці дізнались, яка система освіти у Німеччині, які її переваги та недоліки. Крім цього, освітяни Ірпеня поділились досвідом, здобутим під час стажування у Борні, та запропонували власні шляхи реформування окремих напрямків освіти.

 

Загалом обговорити проблемні питання освітнього процесу зібралося багато бажаючих вчителів і викладачів. Під час виступів слухачі активно обговорювали теми доповідей і порівнювали українську та німецьку систему освіти.

 

За словами Карплюка, такого роду заходи в Ірпені будуть популяризуватись і частіше проводитись. Це є дуже важливим, адже лише так можна напрацювати подальші напрями реформування системи освіти, удосконаливши її і привести до європейського рівня.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.