Скандальний інтернет-провайдер фінансує діяльність “земельного” депутата Кухайлешвілі

Власник скандального інтернет-провайдера “Бест” Олексій Зіневич, якого звинувачують у завданні збитків майну громаді Ірпеня на суму понад мільйон гривень, може бути причетним до незаконного “кешового” фінансування “діяльності” депутата Ірпінської міської ради Лаврентія Кухайлешвілі.

Лаврентій Кухайлешвілі (перший праворуч) та Олексій Зіневич (другий праворуч)

Причиною отримання Кухайлешвілі фінансування від Зіневича може бути намагання компанії “Бест” зберегти монополію в Ірпені та Приірпінні як провайдера інтернету. Також вбачається бажання Олексія Зіневича через “лобістичні” послуги Кухайлешвілі в міськраді уникнути необхідності сплатити мільйонні збитки до бюджету міста.

Ще однією причиною може бути зацікавленість Олексія Зіневича у вирішенні земельних питань з допомогою депутата Ірпінської міської ради Лаврентія Кухайлешвілі, оскільки Кухайлешвілі є членом земельної комісії міськради. При цьому Зіневич може діяти в інтересах виключно одного забудовника – Віталія Ліневича (“Linevich Group”), який намагався проти волі громади забудувати територію колишнього табору “Дружба” в Ірпені.

За інформацією видання “АгроПоліт” Лаврентій Кухайлешвілі, який представляє в міськраді партію ВО “Свобода”, не вперше бере участь у подібних земельних авантюрах. 26 лютого 2016 року в Ірпені СБУ разом з прокуратурою Київської області затримали депутата міськради Лаврентія Кухайлешвілі під час отримання хабаря розміром 108000 грн. За даними правоохоронців, отримання Лаврентієм Кухайлешвілі хабаря в розмірі 108000 грн було належним чином задокументовано, усі процедурні питання були дотримані. Кухайлешвілі отримав хабар за вирішення земельного питання.

Власника інтернет-провайдера “Бест” Олексія Зіневича пов’язують з земельним скандалом у місті Буча. Активіст Віктор Бархоленко звинувачував Зіневича у незаконному заволодінні кількома земельними ділянками в Бучі.

Зазначається, що інтернет-провайдер причетний до земельних махінацій. Як приклад активіст наводить копію відомості про земельну ділянку.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.