Синоптики попереджають про погіршення погодніх умов

Синоптики прогнозують сильний туман в ніч проти 11 грудня у північних та центральних областях, а вже 12-13 грудня в Україні очікують снігопади та сильний вітер. Про це йдеться в повідомленні Українського гідрометцентру.

Як переконують метеорологи, 11 грудня вночі та вранці у північних та центральних областях туман, видимість 200-500 м; вдень у Приазов’ї сильний дощ, на півдні країни пориви вітру 15-20 м/с. В західних областях подекуди йтиме мокрий сніг. Температура повітря на всій території України передбачається від 0 до 4 градусів вище нуля.

Суттєве погіршення погодних умов слід очікувати в середу та четвер:

  • 12 грудня у Чернігівській, Київській, Житомирській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях сильний сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини, пориви вітру 15-20 м/с, приріст снігового покриву 12-20 см; вночі 12 грудня у Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській та Дніпропетровській областях сильні опади переважно у вигляді дощу;
  • 13 грудня в Україні, крім східних областей, Прикарпаття та Закарпаття, вночі помірний, вдень невеликий сніг. На дорогах країни ожеледиця.

Про ускладнення погодних умов попередили і рятувальники. У ДСНС зазначили, що налипання мокрого снігу, вітер та ожеледиця на дорогах Півночі та Центру України можуть ускладнити рух. Тому водіїв просять бути обачними.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.