Ще один погляд на вчорашні події: Мораторій на ідіотів

Вчора редакція Правди Ірпеня відвідала скандальну сімдесят сьому сесію Ірпінської міської ради і висвітлила своє бачення в статті «Свобода» програла Ірпінь. Але будь-яка монета має два боки, тому до Вашої уваги детальний огляд вчорашніх подій від місцевого сайту Зоря Приірпіння:

«Сьогоднішня, 77-а сесія Ірпніської міської ради, розпочалося з виступу депутата Галини Савчук, яка попросила хвилиною мовчання вшанувати пам’ять загиблих внаслідок теракту під Верховною Радою 31 серпня. Галина Євгенівна засудила ці події, висловивши звинувачення в їхніх наслідках ВО «Свободі» загалом, та депутату від цієї партії Богдану Мельничуку зокрема.

Наприкінці пленарного засідання зі схожою заявою від ВО «Батьківщина» виступив керівник цієї фракції в Ірпіньраді Олег Сотніков. Проте, він не звинувачував у цьому жодного політичну силу.

Та про все по порядку. Виступ Галини Савчук викликав перший шквал емоцій в наелектризованій залі засідань міської ради. Міському голові Володимиру Карплюку довелося вгамовувати пристрасті, вдаючись, скажемо так, до доволі нестандартних для ведення сесій висловлювань і прийомів. Одного з дуже галасливих опонентів міський голова назвав клоуном. На вигуки-вимоги іншого запровадити мораторій (вочевидь, малося на увазі на видачу землі) міський голова запропонував ввести «мораторій на ідіотів».

Коли ораторний опонент міського голови далі намагався продовжувати оральну дискусію, Володимир Карплюк запропонував усім присутнім змагання – хто кого перекричить, Словом, хто на кого голосніше проскандує: «Ганьба!». Команда підтримки влади скандувала гучніше за опонентів. Відтак, останні на деякий час заспокоїлися.

Втім, не на довго. Наступне словесна перепалка в проході сесійної зали мало не переросла в бійку. Її прибіг розбороняти сам міський голова. Завдяки його втручанню все обійшлося тихо мирно, власне кажучи, без жертв.

А потім в Ірпені пішов дощ. І засідання Ірпіньради переросло в конструктивне помірковане русло. Депутати розглянули й проголосували понад дві сотні питань порядку денного.

У ході голосування-обговорення Володимир Карплюк принагідно коментував рішення в плані перманентної дискусії зі своїми політичними опонентами. «За цей час залучили в 50 разів більше того, що робили до цього 5-6 років. Це при тому, що за 9 місяців ми видали 11 дозволів (на будівництво). За такий самий період, коли керували мої попередники, це було 90 дозволів. Те що зараз рубають ліс – вони отримали дозволи в період іншого міського голови. В основній масі. Щоб ви це розуміли, й ходили з претензіями один до одного, а не до мене персонально», – зазначив Володимир Карплюк.

Під кінець засідання у різному міський голова запросив до слова представників громадськості. Виступив архітектор Валерій Гуменюк, який вніс кілька толкових конкретних пропозицій, з більшістю з яких зголосився та пообіцяв втілити в життя Володимир Карплюк.

Щодо поведінки інших найбільш галасливих представників  громадськості, то склалося враження, що вони просто «ломляться у відчинені двері», чи просто нехтують регламентом роботи ради.

Словом, пленарні засідання до і після дощику в четвер – це дві різні сесії Ірпіньради.»

Фото: Володимир Шилов.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.