Сад для дітей

Сьогодні, за старою радянською традицією, все, чому навчають діточок – це співати, танцювати і віршики розповідати… І мені, чесно кажучи, не подобається, що у нас діти – як піонери на партійних з’їздах, лише розважають дорослих своїми вміннями. Але ж діти відчувають світ інакше! Вони мислять, мають цікаві думки та оригінальні ідеї. І це дуже захоплює, і це – найцінніше і найцікавіше, це – саме те, що не можна втратити.

Діти зараз страшенно розумні. У них, здається, пряме підключення до ноосфери. Вони вловлюють те, що пролітає повз дорослих. Ранній розвиток – це “навчання” дитини в дитинстві і дошкільному віці. Діти починають вчитися відразу після народження. Вже більше ста років тому було доведено, що від народження до 6 років – вирішальний вік для всього майбутнього розвитку дитини. Виховувати майбутніх дорослих треба так, щоб вони могли впоратися з інтенсивністю інтелектуальних і емоційних потоків. Ранній інтелектуальний розвиток не може зашкодити фізичному формуванню і зростанню дитини, якщо все, що батьки роблять, робиться без насильства. Цей процес ще можна назвати стимулюючим вихованням або повчальним розвитком.

Головне – дати дитині нові можливості, постійно створювати розвиваюче середовище, задовольнити допитливість своїх малюків, дати їм в руки інструменти для дослідження навколишнього світу. Тільки в ранньому віці можливо закласти базу для соціальної активності, здоров’я та успіху.

Якщо для Вас важливо розвивати свого малюка з пелюшок, зверніть увагу на Центр сімейного розвитку «Щаслива родина», що знаходиться в Ірпені.

Тут діточок готують за наступними пргорамами:

1) «Ранній розвиток» – від 1 до 2 років та віком від 2 до 3 років, де дитина вчиться спілкуватися з однолітками, знайомиться з навколишнім світом, розвиває мовлення, формує елементарні математичні уявлення, вчиться класифікувати предмети, розвиває сенсорику та моторику рук, тренує почуття ритму, розвиває уяву і творчі здібності.

2) «Впевнений старт» – від 3 до 4 років, де малюк розвиває зв’язне мовлення, фонетичний слух, інтонації та виразність, вивчає букви та звуки, формує механізм читання, розвиває математичні здібності, ознайомлюється з навколишнім світом, розвиває сприйняття, увагу, пам’ять та мислення, удосконалює графічні навички і розвиває творчі здібності. Заняття проходять два рази на тиждень. Тривалість заняття – 1 година.

3) «Группа неповного дня» – комплекс занять та ігор для дітей спрямовані на адаптацію дітей до дитячого садку та школи, навчання правилам поведінки в колективі і суспільстві, навчання взаємодії з однолітками і дорослими, всебічний гармонійний розвиток дитини, здобуття обсягу основних знань, умінь та навиків, необхідних для кожного конкретного віку. Групи комплектуються за віком дітей, що приймаються: від 2-х до 6 років. З понеділка по п’ятницю з 08:30 до 13:30. Тут дитина відвідуватиме: театральну студію, англійську мову, французьку мову, дитячий фітнес, творчі заняття.

4) «Підготовка до школи» – заняття для дошкільнят направлені на навчання основних графологічних навиків, розвиток дрібної моторики, розвиток математичних здібностей, розвиток основ грамоти, інтелектуальний розвиток та інше. Особливе значення має розвиток творчих здібностей, фантазії, уяви. Саме творчість, уміння створювати нове щонайкраще формують особистість дитини, розвивають у неї самостійність і пізнавальний інтерес. Комплекс допоможе дитині подолати труднощі в адаптації до школи. Майбутній школяр оволодіє необхідними знаннями та вміннями, буде почуватися впевненим та успішним. Заняття проходять два рази на тиждень. Тривалість – 1 година. Кількість дітей в групі: 6 осіб.

Справа дорослих – підготувати Землю, як сад, у який прийдуть їхні діти. І не питання, що дітям треба дати багато – дітям треба не дати зайвого.

Yvvrq0fw3eI

Bookmark the permalink.

Comments are closed.