В Ірпені відзначили “Олімпійський день-2019”

Фото Олега Гриба

Цього року в Ірпені приєдналися до відзначення Міжнародного Олімпійського дня. Це свято спорту, здорового способу життя, яке проходить у всьому світі. 8 червня наше місто стало центром спортивної Київщини. 

Головною локацією Олімпійського дня в Ірпені став Парк Незнайка. 

Захід спільно організували: Національний Олімпійський комітет України у Київській області, Київська обласна адміністрація, Міністерства освіти і науки України, Ірпінська міська рада та інші.

У змаганнях взяли участь дошкільнята, учні та студенти, а також усі, хто мав бажання приєднатися до Олімпійського дня в Ірпені.

Присутніми були  відомі спортсмени: ірпінський борець вільного стилю, срібний призер Олімпійських ігор в Лондоні Валерій Андрійцев; призерка Європейських ігор 2015 року з дзюдо, чемпіонатів Європи з самбо, учасниця Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро Світлана Ярьомка; голова Асоціації Олімпійців Київщини, фіналістка Олімпійських ігор з групових вправ в Пекіні, майстер спорту міжнародного класу України з художньої гімнастики Вікторія Зубченко.

Також захід відвідали представники адміністрації міста: Олександр Маркушин, Олена Чернявська, Віолета Кременчук, Ігор Малинський, Антон Мирончук, Павло Пашко, Володимир Тарасов і депутатський корпус Ірпінської міської ради. 

На початку заходу всіх присутніх розважали самодіяльні художні колективи, далі вручили кубок  місту, який проводить Олімпійський день, тобто Ірпеню. Гурт “Крейзі” провів надзвичайно запальну зарядку. 

Перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин привітався з всіма присутніми і подякував всім тренерам, які вкладають всі сили  у спортсменів та побажав нових перемог спортсменам. 

“Вітаю всіх з нагоди 125 років від Дня створення Міжнародного олімпійського комітету. Кожного року свято стає все масштабнішим. Такі заходи привертають молодь до здорового способу життя”,- розповів Ігор Малинський, к.н. з фізичного виховання та спорту, професор, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений тренер України. 

Нагадаємо, щороку на початку літа багато країн приєднуються до відзначення Олімпійського дня. Основна подія спортивного свята – масові забіги на довгі дистанції, які несуть не лише силові, й смислові навантаження. Люди біжать заради кращого взаєморозуміння, дружби, мотивації, миру. Кожен може присвятити свій забіг вищій меті. Крім цього, організовують й інші спортивні активності.

Детальніше – у сюжеті:

Bookmark the permalink.

Comments are closed.