«Публічні люди» про Ірпінь та його очільника

У свіжому номері журналу «Публічні люди» опубліковано інтерв’ю з міським головою Ірпеня Володимиром Карплюком. Розмолявляючи з мером, кореспонденти «ПЛ» на власні очі побачили динамічний розвиток міста, відвідали міські парки, поліклініки та площі Ірпеня.

Karpluk1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karpluk2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В інтерв’ю Володимир Карплюк розповів про свої погляди та принципові позиції в управлінні містом, поділився далекоглядними планами на майбутнє та ознайомив із поточними проектами, які реалізуються сьогодні в Ірпені.

«Ми прийняли принципове рішення у рамках затвердження генерального плану розвитку міста. Ірпінь має три великі промислові зони, і ми за жодних умов не йдемо на зміну їх цільового призначення, а спонукаємо землекористувача розвивати виробництво. Вже є перші результати. Зараз відбувається певна міграція підприємств з Донецької, Луганської, частково Дніпропетровської областей. Вони або переїжджають або розширюють свою діяльність. Декілька підприємств приїхали в Ірпінь, зареєструвалися і вже платять податки.», – розповів Карплюк щодо теми робочих місць в Ірпені.

Говорили також про плани великої реконструкції легендарного Будинку творчості письменників, який на сьогодні перебуває у занепаді. Обговорили план соціально-економічного розвитку до 2020 року, на основі якого зараз і відроджується Ірпінь. Окремо Володимир Карплюк розкрив тему спекуляцій із земельними питаннями.

«Коли я став міським головою, жодного вільного клаптика землі в Ірпені вже не було. Задовго до мого обрання все роздали, виділили в оренду, та ще й у довгострокове користування…На цій темі багато хто спекулює. Для чого і чому – можу пояснити. Наприклад, за 2014 рік, коли я не був міським головою, у рамках пайової участі від забудовників Ірпінська міська рада освоїла 2,7 млн. грн. А за 2015р, коли я вже став міським головою, – 95 млн. І це попри те, що обсяг забудови у місті у 2012-2014 роках був більшим, аніж у 2015 році. Раніше ці кошти кудись дівалися. І зрозуміло, що люди, в чиїх кишенях вони осідали, тепер активно борються за те, щоб ці гроші осідали у них і далі», – наголосив очільник Ірпеня.

Про будівництво двох кілець велосипедних доріжок в Ірпені, про пошуки та залучення інвесторів, про перипетії виборів-2010 та про ще багато чого цікавого читачі «ПЛ» можуть дізнатися з інтерв’ю з Володимиром Карплюком вже сьогодні.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.