«Прозорий офіс» в Ірпені першим на Київщині почав реєструвати бізнес та нерухомість

Щоб іти в ногу з часом – треба бігти. Це ми й робимо в Ірпені, відколи я прийшов на посаду міського голови у 2014 році. Тепер я маю чергове підтвердження, що ми біжимо недаремно.

Сьогодні вступає в силу Постанова Кабінету Міністрів, якою функції підрозділів Міністерства юстиції передали органам місцевої влади. Але лише тим, де створено центри адміністративних послуг. Йдеться про реєстрацію бізнесу, громадських організацій та майнових прав на нерухоме майно.

Мені приємно повідомити, що Ірпінь – перше місто на Київщині, котре створило всі умови для надання згаданих послуг громадянам. Про це на засіданні Уряду 24 лютого цього року відзначив і міністр юстиції Павло Петренко. Наш «Прозорий офіс» готовий брати на себе передані міністерством юстиції функції. Центр надання адміністративних послуг в Ірпені ми відкрили у жовтні минулого року. «Прозорий офіс» повністю займає перший поверх будівлі міської ради – це 540 квадратних метрів відкритого простору. Обладнано 38 робочих місць, працює електронна черга і довідкова служба. Місця для очікування зробили максимально зручними. Також було підмічено, що багато людей приходять вирішити свої справи з дітьми. Щоб не марудити діток у коридорах, ми передбачили для них ігрову кімнату. Усім відвідувачам «Прозорого офісу» має бути зручно і комфортно.

У нас працюють представники усіх комунальних підприємств. Це «Київобленерго», «Київоблгаз», «Ірпіньводоканал» та інші. Детальніше перелік адмінпослуг можна переглянути на сайті Ірпінської міської ради.

«Прозорий офіс» в Ірпені – це лише частина нашого стратегічного шляху. Ми хочемо створити здорові і прозорі відносини між владою та громадою. Це дозволить знищити бюрократію, викорінити корупцію та хабарництво, розвинути дрібний та середній бізнес. А це означає – нові робочі місця та зростання прибутку в родинах.

12132512_890514217733175_749070502713696772_oЯ згадую, як трохи раніше мешканка Ірпеня коментувала роботу нашого «Прозорого офісу». Наприкінці розмови вона посміхнулася і сказала «я в Європі». Це одна з моїх головних мотивацій кожного дня: щоб Європа була тут – в Україні, в наших містах і селах. «Прозорий офіс» в Ірпені – це наш крок до європейського рівня життя. Попереду – ще далека і непроста дорога. Але ми впораємося. Бо ми біжимо.

Джерело: http://blogs.lb.ua

Bookmark the permalink.

Comments are closed.