Прокурор Роговенко хотів засудити чоловіка через 4 роки після його смерті, – ЗМІ

Прокурор Максим Роговенко, який нині очолює Ірпінський відділ Києво-Святошинської місцевої прокуратури, передав до суду обвинувальний акт щодо особи, що скоїла тяжкий злочин, через чотири роки після смерті обвинуваченого та через сім років після вчинення злочину. Про це повідомляє Інформаційне агентство ITV з посилаанням на ухвали Ірпінського міського суду, що зберігаються в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Злочин, у якому обвинувачувався померлий, передбачений ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України – умисне завдання тяжких тілесних ушкоджень. 

Як повідомляється, в ухвалі від 24 липня 2019 р. (про призначення підготовчого судового засідання у справі) зазначається, що чотирма днями раніше “до Ірпінського міського суду від заступника начальника Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Роговенка М. В. надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні по обвинуваченню особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України”.

У документі зазначається, що кримінальне провадження було відкрите ще 8 грудня 2013 р.

Під час підготовчого судового засідання, яке відбулося 6 серпня 2019 р., суд ухвалив закрити кримінальне провадження у зв’язку зі смертю обвинуваченого, про яку свідчить актовий запис, зроблений 13 жовтня 2015 р. 

При цьому відзначалося, що злочин був скоєний 9 березня 2012 р.

Нагадаємо, що в серпні 2019 р. Максим Роговенко з рекордною швидкістю – наступного дня після відкриття – закрив кримінальне провадження щодо забудовника Антона Мирончука, якому інкримінують підробку документів для уникнення сплати більш ніж 4 млн грн пайових внесків до міського бюджету.

Відомо, що Роговенко володіє кількома квартирами та комерційними приміщеннями в житлових комплексах Мирончука. Нерухомість, яка не відображена в деклараціях прокурора, здається ним в оренду.

За повідомленнями мас-медіа, Максим Роговенко стоїть за організацією тиску на підприємства Ірпеня, Бучі та Приірпіння з метою одержання неправомірної вигоди. 

Керівником Максима Роговенка є очільник Києво-Святошинської місцевої прокуратури Юрій Дмитрунь, якого через корупційні зв’язки з забудовниками пристоличного регіону ЗМІ називають “квартирним прокурором”. Його діянням були присвячені резонансні журналістські розслідування, в яких Дмитруня іменують “найбагатшим прокурором України”.  

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.