Прокурор Київщини Чібісов намагається віджати комплекс у Федерації мотоспорту

Сьогодні під час прес-конференції в УНІАН  представники Федерації мотоциклетного спорту України оголосили про намір 19 грудня пікетувати Генеральну прокуратуру України з вимогою звільнити Київського обласного прокурора Дмитра Чібісова. Їх позиція обумовлена тим, що Чібісов намагається забрати у Федерації мотоциклетного спорту України кращий комплекс для проведення змагань, розташований у місті Буча, під Києвом.

Організатори стверджують, що мова йде про 12 га, що використовуються як тренувальна база збірної команди України та місце проведення національних чемпіонатів і міжнародних змагань з мотоциклетного спорту найвищого рівня.

 

Свого часу аграрний університет передав 60 га Бучанській міській раді. 12 га з них займає спорткомплекс. І лише спорткомплекс розташований на гідровідвалі, що дозволяє розпочати там багатоповерхове будівництво. “Інші 48 га знаходяться на покладах торфу і є непридатними для забудови. Відповідно, вони є нецікаві прокуратурі”, – заявляє директор МПП СТК “СОНА” та голова Київського обласного осередку Федерації мотоциклетного спорту України Сергій Пащинський.

 

 

За словами організаторів прес-конференції, сьогодні з подачі Київського обласного прокурора Дмитра Чібісова відбувається спроба визнати згаданий договір оренди не дійсним і передати цю територію під багатоповерхову забудову. Зокрема, у березні 2017 року прокуратурою Київської області було подано до Господарського суду Київської області позов про скасування рішення Бучанської міськради про передачу в оренду МПП СТК “СОНА” земельної ділянки площею 12 га землі.

 

Про “нечисті” наміри прокурора свідчить те, що ним заявлена вимога визнати недійсним договір саме з МПП СТК “СОНА”. Хоча до інших орендарів, які знаходяться на решті території розміром 48 га, і також належали НДП “Ворзель”, жодних претензій, вимог чи позовів немає.

 

“За десяток судових засідань, які відбулися у судах першої та апеляційної інстанції, уже стало очевидним одне – Київським обласним прокурором Дмитром Чібісовим здійснюється шалений тиск на суд з вимогою позбавити український спорт потужного спортивного об’єкту та забудувати територію, на якій він розташований. У мене не залишається жодного сумніву в тому, що Київський обласний прокурор Дмитро Чібісов намагається знищити український мотоспорт”, – заявляє генеральний секретар Федерації мотоциклетного спорту України Василь Якимчук.

 

Це стало причиною направлення представниками федерації мотоциклетного спорту України звернення до Генерального прокурора України Юрія Луценка з проханням зустрітися з керівництвом Федерації та представником МПП СТК “Сона”, доручити провести службове розслідування причетності Київського обласного прокурора Дмитра Чібісова до прокурорського та судового тиску на діяльність колективного члена Федерації, а як наслідок на весь мотоспорт нашої країни і припинити тиск з боку Київського обласного прокурора Дмитра Чібісова на Федерацію мотоциклетного спорту України і МПП СТК “СОНА”.

 

Саме тому, завтра, у вівторок, 19 грудня, відбудеться пікетування Генпрокуратури з вимогою припинити рейдерську атаку на спорткомплекс з боку Київського обласного прокурора та відсторонити від займаної посади Дмитра Чібісова. На цей захід на своїх мотоциклах приїдуть спортсмени-мотоциклісти різного віку.
Bookmark the permalink.

Comments are closed.