Прокуратура підозрює екс-голову Києво-Святошинської райради Гедульянова в растате бюджетних коштів

14 серпня прокуратура Київської області повідомила про підозру екс-главі Києво-Святошинської райради Вадиму Гедульянову. Правоохоронці підозрюють чиновника в розтраті бюджетних коштів під час проведення капітального ремонту адмінбудівлі райради і підробці документів.

Про це повідомляє “КиевVласть” з посиланням на повідомлення прес-служби прокуратури Київської області.

“Прокуратура повідомила про підозру депутату Києво-Святошинської районної ради за фактом розтрати бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем та підробці офіційних документів (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). За даними слідства, в листопаді 2016 року підозрюваний, перебуваючи на посаді голови Києво-Святошинської районної ради, уклав договір з компанією про проведення капітального ремонту приміщень адміністративної будівлі райради. Надалі, екс-чиновник, зловживаючи своїм службовим становищем, достовірно знаючи, що компанія умови договору не виконала, вніс завідомо неправдиві відомості в офіційні документи. На підставі яких підряднику з місцевого бюджету незаконно перераховано 1,2 млн гривень”, – сказано в повідомленні.

Відзначається, що згідно з висновком судової будівельно-технічної експертизи вартість невиконаних робіт становить понад 70 тис. гривень. Прокуратура продовжує проводити досудове розслідування.

Як стало відомо, мова йде про екс-голову Києво-Святошинської райради Вадима Гедульянова. Сам він називає те, що відбувається, витівками його опонентів перед майбутніми виборами.

“Сьогодні до мене дійсно заходили представники прокуратури, але я поки досконало не ознайомився з ситуацією. Можу сказати наступне: я є опозиційним політиком і ні для кого не секрет, що я багато років працюю в інтересах Боярської громади і буду балотуватися на главу ОТГ, до того ж є найбільш рейтинговим політиком в нашій громаді. Більше десяти років я перебуваю на різних керівних посадах і ні разу з точки зору закону питань до мене не виникало. А тут за два місяці до виборів раптом відбувається така ситуація. Якщо діюча влада і мої опоненти вирішили зі мною пограти таким чином – нехай спробують, подивимося, хто переможе. Ніяких репресій і “заказух” не боюся. Однозначно, разом з адвокатами я буду розбиратися в ситуації “, – розповів Гедульянов.

Нагадаємо, 27 вересня 2016 року у засіданні Києво-Святошинської районної ради депутати висловили недовіру Олександру Тігову і обрали новим керівником депутата від “Блоку Петра Порошенка” Вадима Гедульянова.

Тоді Олександр Тігов подав до суду щодо скасування рішення, яким головою обрали Вадима Гедульянова.

26 травня Святошинський районний суд Києва визнав недійсним рішення Києво-Святошинської райради про звільнення з посади голови Тігова і призначення Гедульянова.

4 липня 2017 року Київський апеляційний адміністративний суд визнав, що рішення Святошинського районного суду, яке відновлює Олександра Тігова на посаді голови Києво-Святошинської районної ради, законне. Але раніше, 26 травня, Вадим Гедульянов був обраний головою іншим рішенням районної ради.

У вересні 2019 року Гедульянов був відправлений у відставку. Формально депутати звинуватили спікера в тому, що останнім часом засідання колегіального органу часто переносилися і відкладалися, через що маса питань, що накопичилися, що вимагають термінового колективного рішення, простоювали.

Нагадаємо, раніше журналісти Інформаційного агентства ITV провели журналістське розслідування з приводу шкільного харчування, де також фігурував цей чиновник.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.