Представники Святошинського лісопаркового господарства проігнорували зустріч з коцюбинцями

Представники столичного комунального підприємства “Святошинське лісопаркове господарство” не прийшли на зустріч з громадою Коцюбинського. Зустріч мешканців селища та ЗМІ відбулася 8 грудня. Коцюбинці ініціювали цей захід через регулярні масові вирубки у Біличанському лісі і хотіли почути позицію та пояснення фактичних управлінців цієї території.

 

Про зустріч з лісничими ініціатори заходу домовилися завчасно. Представники КП пообіцяли, що будуть присутні заступник директора Сергій Данилейко, головний лісничий та начальник дільниці. Однак, ніхто з них так і не з’явився.

 

“В телефонній розмові заступник директора мені повідомив, що його не буде. Сказав, що не варто чекати і начальника дільниці. Сергій Даниленко, пославшись на департамент, запропонував зустрітися на їхній території, за участі їхньої прес-служби. Хоча ми обрали саме робочий час для зустрічі за його проханням”, – розповів ініціатор зустрічі, мешканець Коцюбинського Микола Алєксєєв.

 

Не дочекавшись представників Святошинського лісопаркового господарства, люди пішли до лісу, де за словами очевидців саме працювали лісничі. Проте на згаданому місці мешканці селища застали лише купи зрубу та майже десяток розведених багать у різних місцях лісу. Жодного робітника вже не було.

 

 

 

 

Вражені побаченим, учасники зустрічі були впевнені, що лісничих попередили про прихід громади. Окрім багать і зрубу коцюбинці вкотре переконалися, що снітарною рубкою те, що відбувається у Біличанському лісі назвати важко. Справді сухі дерева залишаються, ніхто не прибирає повалені і уже загниваючі сосни, кругом безліч сміття. Натомість зрубано безліч сухих дерев, а технікою вщент понівечина територія лісу. Ініціатори заходу сподіваються, що їм все-таки вдасться отримати пояснення від представників КП “Святошинське лісопаркове господарство”.

 

Нагадаємо, що у травні 2014-го Указом Президента Біличанський ліс отримав статус Національного у складі Національного природного парку “Голосіївський”. Однак за 3,5 роки Міністерство  екології та природних ресірсів не спромоглося винести межі лісу в натуру, що б унеможливило такі вирубки.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.