Правозновець: Аваков повинен пояснити ситуацію з спецпризначенцями в Коцюбинському

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повинен негайно пояснити, на яких підставах підрозділ спеціального призначення обслуговував приватний пікнік Коцюбинської селищної голови Ольги Матюшиної. Про це заявляє правознавець.

Interior Minister of Ukraine Arsen Avakov

Відповідно до статті 62 Закону України “Про національну поліцію”, поліцейський, під час виконання покладених на поліцію повноважень, є представником держави. Ніхто, крім безпосереднього і прямого керівника, не може надавати будь-які письмові чи усні вказівки, вимоги, доручення поліцейському або іншим способом втручатися в законну діяльність поліцейського. “Працівники поліції не зобов’язані виконувати приватні вказівки голови селищної ради щодо її охорони”, – пояснює правознавець Віталій Чернілевський. Отже, селищна голова таким чином зловживає службовим становищем та перевищує свої повноваження.

“Після Революції Гідності до силових структур в Україні – особлива увага. Тому, на мою думку, міністр МВС Арсен Аваков повинен пояснити людям, на яких підставах державні службовці виконують функції приватних тілоохоронців для селищної голови Коцюбинського”, – вважає юрист.

Нагадаємо, раніше очевидці повідомили, що 28 червня цього року приватну вечірку на день народження Ольги Матюшиної у Коцюбинському охороняв цілий автобус спецпризначенців. З’явилася інформація, що такий подарунок для подруги “замовила” нардеп Ольга Червакова, яка має особистий вплив на поліцію Київщини. Сама Червакова на своїй сторінці у соцмережі повідомила, що поліція нібито самостійно вирішила охороняти пікнік Матюшиної на озері у Коцюбинському.

Цим фактом обурені мешканці Коцюбинського, особливо військові, які повернулися з АТО. Вони вважають аморальним той факт, що під час війни, озброєні чоловіки охороняють вечірки, а не захищають кордони нашої держави. Сама ж Ольга Матюшина, навколо якої розгорівся скандал, ситуацію зі спецпризначенцями на своєму святі, не коменує.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.