Правда про квартири коцюбинських атошників

Учасники АТО із селища Коцюбинське на рівних правах з ірпінчанами будуть отримувати квартири та земельні ділянки в Ірпені. Інформація оприлюднена на сайті kotsubynske.com.ua, що АТОшників із Коцюбинського викинули зі списків є неправдивою та відверто маніпулятивною. Про це заявив голова громадської організації «Координаційна рада волонтерів та учасників АТО Ірпінського регіону» Олександр Головенько.

Він повідомив, що тільки по першій черзі у списку на отримання 50 квартир є 7 атошників-коцюбинчан та ще 2 родини загиблих. Всього, за словами Головенька у списках на отримання землі та квартир 44 військових з Коцюбинського та 2 родини загиблих із цього селища.

Насправді, ситуація, яка була подана сайтом kotsubynske.com.ua як конфлікт про викидання зі списків коцюбинчан наступна. Перший заступник Ірпінського міського голови Дмитро Христюк пояснив двом офіцерам з картографічної частини, яка дислокується в Коцюбинському, що пріоритетом в отриманні квартир і землі є місцеві атошники, адже при військовій частині може бути приписано скільки завгодно військовослужбовців і треба чітко встановити, хто, де і з якого часу тут проживає.

Як виявилося, ще у п’ятницю до публікації статті Дмитро Христюк з комісією за участі ірпінських атовців був у цій картографічній частині та зустрічався з військовослужбовцями.

Дмитро Христюк

«Ми зустрілися з командиром, подивилися реально на людей, на їх особові справи, на те, що ось кімната, ліжко, ось тут людина живе протягом кількох років. Таких військовослужбовців за результатами розгляду комісія включає до списків і вони отримають землю чи квартиру. А щодо корінних коцюбинчан, то питання тут взагалі не стоїть. Вони на рівних правах з ірпінчанами є у списках», – заявив Дмитро Христюк у телефонному коментарі.

Разом із тим, він наголосив, що селищний голова не має посилатися лише на відсутність земельного ресурсу та відсилати усіх атовців селища на Ірпінь. «У Ірпені теж земельні ресурси більш ніж обмежені, але ми вишукуємо можливість виділення землі, також через інвестиційні проекти будемо видавати квартири», – наголосив Христюк.

Ми звернулися за коментарем до депутата ірпінської міської ради, екс-керуючого справами, а тепер радника мера Ірпеня Максима Плешка, який координував створення та роботу громадської ради атошників в Ірпені.

Максим Плешко

«Я не можу збагнути як люди, що називають себе патріотами і ніби борються за правду можуть так відверто маніпулювати. Вони тупо обрехали ситуацію з квартирами атошників під маркою боротьби за правду” –  заявив нам емоційно Плешко.

За його словами, маніпуляція починається із самого початку статті на коцюбинському сайті. “Вони почали свою новину з того, що Христюк екс-регіонал. Це качка ще виборчого періоду створена штабом БПП-Парцхаладзе, яка не відповідає дійсності. Чому вони не напишуть, що Христюк бойовий офіцер СБУ «Альфа», що двократний чемпіон світу, що три освіти має, що створив з однодумцями кілька добровольчих батальйонів, що реалізував кілька програм для атовців в масштабах області… Чому лише надуманий інформаційний бруд тиражують?».

“Не мені оцінювати рівень совісті цих людей, Бог їм суддя.  Але рівень журналістики на сайті kotsubynske.com.ua це у більшості випадків відверта і послідовна чорнуха під виглядом боротьби за правду і справедливість”, –  сказав Максим Плешко.

За його словами, подив викликає заява селищного голови Коцюбинського в цій статті. «Я сподіваюсь, що пані Матюшина просто не розібралася в ситуації і з гаряча видала коментар, який м’яко кажучи не рівень селищного голови», – сказав Плешко.

За його словами, Матюшина ще жодного разу не прийшла до Ірпінської міської ради з конкретним питанням чи пропозицією вирішення того чи іншого питання атовців. «Я розумію, що в селищі немає землі, але не вірю, що не знайдеться умовно кажучи якоїсь старої комунальної розвалюхи, на місті якої із залученням інвесторів можна було б збудувати будинок і віддати з десяток квартир для атовців. Я не вірю, що в Коцюбинському все так погано. Просто підхід треба міняти», – сказав радник Карплюка. «Вибора риторика вже не актуальна. Зараз з людьми справами говорити треба», – додав він.

Плешко радить Матюшиній нарешті перестати бути барабанним активістом і стати господарником. «Бо одна справа кричати, що ми захищаємо інтереси громади і звинувачувати у всьому Ірпінь та Карплюка, який «п’є кров дітей на сніданок», а інша робити реальні проекти для людей», – підкреслив Максим Плешко.

Як відомо, сама Ольга Матюшина одна з людей, яка контролює сайт kotsubynske.com.ua. Його ж засновником є Ірина Федорів екс-депутат Коцюбинської селищної ради, яка лобіює в селищі інтереси великого київського забудовника із проектом «Біонік-Хіл». За підтримки цієї компанії Федорів поставила в селищі дитячий майданчик.

Федорів Біонік-Хіл

 

 

 

 

Федорів та київські забудовники

На місцевих виборах Матюшина та Федорів працювали спільно з обласним штабом БПП. В Ірпені та селищі вони активно інформаційно «мочили» «Нові обличчя». Матюшина стала селищним головою, але в селищну раду пройшло більше депутатів від «Нових облич».

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.