Послом Польщі в Україні став друг Ірпеня

Комісія польського Сейму в закордонних справах обрала Яна Пєкла Надзвичайним і Повноважним послом Польщі в Україні. Про це повідомляє Укрінформ.

«Без демократичної і незалежної України немає безпечної Європи. У зв’язку з цим, в інтересів Польщі, ЄС та НАТО є допомагати в реалізації заходів щодо поглиблення асоціації України з ЄС, а також зміцненні обороноздатності цієї країни», — наголосив під час свого виступу перед депутатами Пєкло.

Неодноразово відвідував Ірпінь, де брав участь у різноманітних заходах. У тому числі у семінарах і тренінгах.

Як інформували польські ЗМІ, загалом Польща влітку після саміту НАТО (8-9 липня) і Світових днів молоді (26-31 липня) планує змінити третину свого дипломатичного корпусу — приблизно 30 послів. Крім України йдеться, зокрема, про польські посольства у Німеччині, США, Великій Британії, Франції, Італії, Португалії, Голландії та Норвегії.

13262414_1629587867364686_429067_o

Довідка. Ян ПЄКЛО, 62 роки, польський журналіст, громадський діяч, письменник. Під час війни на Балканах працював фрілансером. Дописував у польський журнал «Тигоднік Повшехни», шведські та американські видання. 1978 року працював редактором у «Газеті Краковській». Після введення воєнного стану в Польщі 1981-го — член руху профспілок «Солідарність».

Був активним учасником самвидаву до 1989 року. 1991-го стажувався у щоденній техаській газеті в США. Автор книжок «Запах ангела», «Епітафія для Югославії», «Моє відкривання Америки». Мешкає в Кракові.

Нині — виконавчий директор Фонду українсько-польської співпраці (PAUCI). Центральне бюро його розташоване у Варшаві. Регіональні офіси є також у Києві, Харкові, Львові. Дружина Грижина — психолог. Дочка Катажина – культуролог, займається мистецькою фотографією. Хобі — мандрівки горами. Найбільше до вподоби Ґорґани. Займається фотографією. Здебільшого знімає пейзажі.

Джерело: http://www.ukrinform.ua/rubric-abroad/2020333-u-polskomu-sejmi-zatverdili-kandidaturu-novogo-posla-v-ukraini.html

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.