Порятунок тварин: в Україні запрацювала єдина лінія допомоги

В Україні з’явилася єдина гаряча лінія з порятунку диких, екзотичних і домашніх тварин. 

Отримати кваліфіковану консультацію та, в разі необхідності, викликати рятувальників для допомоги тваринам можна буде за єдиним номером 0-800-302-303. Зараз лінія працює в тестовому режимі. Всі дзвінки безкоштовні.

У центрі “Добрий дім Фельдман Екопарк” зазначили, що допомога тваринам в Україні зараз особливо актуальна: багато хто з них гине від браконьєрів або втрачає середовище проживання, їх вбивають заради хутра або ж цькують для навчання мисливських собак. Крім того, зазначають волонтери, тварин також часто збивають машини, а деякі страждають у зоні військових дій на Донбасі. Також у центрі додали, що часто допомога потрібна і домашнім улюбленцям, які опиняються на вулиці або страждають від жорстокого поводження.

Кожен, хто виявив тварину, яку поранено або яка потрапила в неприродне і небезпечне середовище, дитинчат, які втратили батьків, кинутих домашніх тварин, або зіткнувся з випадками жорстокого поводження, може звертатися за телефоном гарячої лінії. Тут йому нададуть професійну консультацію про те, як потрібно діяти в кожному конкретному випадку і зв’яжуть з необхідними службами. «Добрий дім Фельдман Екопарк» вже налагодив партнерські відносини з декількома десятками організацій в більшості великих міст України, що займаються допомогою тваринам. А в разі, якщо ситуація вимагає цього, фахівці “Доброго будинку Фельдман Екопарк” завжди готові виїхати для порятунку постраждалих. Гаряча лінія працює щодня з 9:00 до 21:00.

Нагадаємо, що “Добрий дім” займається допомогою тваринам з 2010 року. У 2013 році він був перетворений у Всеукраїнську службу порятунку диких, екзотичних і домашніх тварин «Добрий дім Фельдман Екопарк». Мета проекту – порятунок тварин від жорстокого поводження, допомога пораненим і тваринам, що потрапили в біду, зменшення кількості безпритульних тварин з використанням гуманних методів. За роки роботи вже врятовано близько 4 тис. диких тварин, знайдений новий будинок для 18 тис. домашніх улюбленців. Програма реалізується під патронатом Міжнародного благодійного фонду “Фонд Олександра Фельдмана”.

Джерело: https://slavdelo.dn.ua/.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook,  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.