Поради щодо складання меню для новорічного столу

Новий рік – найчарівніше свято, яке з нетерпінням чекає кожен. Більшість людей звикли дотримуватися традиції в цей вечір. Одна з найголовніших це – символ наступного року повинен обов’язково бути на новорічному столі. У вигляді фігурки, або ж у вигляді страв, які прийнятні на стіл на благо тварини, чий рік буде таким.

Поради щодо складання меню для новорічного столу 2019

Не секрет, що згідно давнього Китайського гороскопу, до рекомендацій якого прислухається весь цивілізований світ, покровителем Нового 2019 того року буде Жовта Земляна Свиня (Кабан).

Цього разу, половиною успіху в залученні прихильності Свинки, яка дуже любить різноманітно і смачно поїсти, стане красиве, а, головне, правильне оформлення святкового столу. На ньому має бути представлено безліч різноманітно приготованих страв, велика кількість яких призначена задовольнити будь-який, навіть самий прискіпливий і вишуканий смак, здатних по-справжньому створити неповторну і святково-радісну атмосферу. Наші поради допоможуть Вам знайти найкращі рецепти новорічних страв на Новий рік 2019.

Кілька рекомендацій, що дозволяють зробити це свято незабутнім в області частування.

  1. Всім відомий і улюблений салат «Олів’є» слід приготувати з новим, особливим смаком. Наприклад, замінити головний інгредієнт ковбасу вареного сорту «Докторську» або «Молочну» на відварний язик (яловичий-телячий) або м’ясо крабів-креветок.
  2. У цьому році можна не дотримуватися «колірних» правил по оформленню столу. Перевага такої вседозволеності в тому, що декор столу може бути різноплановим і будь-яких кольорів. Головне те, що стіл повинен складатися з яскравих страв, незвичних і малознайомих, але, безумовно, смачних.
  3. У центр столу слід поставити широку вазу з прозорого скла, заповнену дрібними ялиновими шишками і гілочками, згорнутими в кільця. В середині композиції можна влаштувати красиву високу свічку. Вся справа в фантазії. Креатив не забороняє, а тільки вітається.
  4. Частина страв повинна бути виконана у формі свинки (кабана) або поросячої мордочки. Наприклад, «Олів’є» прикрасити шматочками ковбаски у вигляді мордочки і вушок, а пір’їнками зеленої цибулі зробити хвостик. Красиво будуть виглядати булочки домашньої випічки у формі кабанчика з начинкою.
  5. Свиня – тварина домашня, а кабан – частіше відомий диким. Тому в приготуванні страв повинні бути використані натуральні, але максимально прості і доступні «будь-якому гаманцю» продукти.
  6. В обов’язковому порядку на столі повинна знаходитися випічка. Бажано, щоб вона була ароматною домашнього приготування, але з декількома видами різноманітної начинки. Вітається домашній хліб, кулеб’яки та солодкі булочки з маком і родзинками.
  7. Обов’язкові в цьому Новому році 2019 яблука з грушами, які так любить свинка. Причому вони повинні «бути присутнім на столі» у всіх видах: свіжі, поряд з традиційними мандаринами і виноградом; у фруктовому салаті і в будь-яких інших, як один з компонентів-інгредієнтів; напій-сидр з прянощами і чаєм; в якості начинки в пирогах і на десерт.
  8. Готувати слід безліч різноманітних закусок: сири, в тому числі з благородною цвіллю; ковбасні делікатеси; м’ясо в закусках і рулетах домашнього приготування, в тому числі запечені буженина і індичка; не слід забувати і про печінковий паштет, в якому в якості основи слід використовувати печінку яловичу і будь-якого виду птиці; рибу білу-червону, як гарячого, так і холодного копчення; морепродукти – устриці, морські гребінці, суміш з ракових шийок, копченого м’яса мідій і маринованих креветок з щупальцями кальмара і крабів.
  9. Не слід забувати про гриби, овочі і фрукти, які обов’язково повинні бути присутніми на столі.
  10. Можна приготувати овочі, фаршировані. Наприклад, гриби, фаршировані грибами; свіжі барила-помідори, з начинкою з тертого сиру з часником або сендвічі з різнокольорових перців зі свіжими томатами і такий же начинкою.

Вибір новорічних страв до майбутнього Нового Року

Салати так само є основною стравою на святковому столі. Жоден Новий Рік не обходиться без знатної кількості улюбленого салату Олів’є. І тут ви знову у виграші. Так як в салаті присутнє м’ясо, воно відмінно підійде до символу 2019 року. Деякі люди додають в нього ковбасу, деякі шматочки курки, а є й такі, які роблять Олів’є відразу з двома сортами м’яса на вибір. Тут немає правих – кожен робить на свій смак. Але на столі може красуватися не тільки один салат. Можна зробити кілька на вибір. Наприклад, крабовий або сирний, а так само звичайний овочевий – з помідорами й огірками. Хто сказав, що свині не люблять овочі? Люблять, і ще як.

Десерти на святковий стіл

Солодощі та фрукти теж повинні прикрашати святковий стіл. Кожен Новий Рік люди закуповуються великою кількістю мандаринів, бананів і яблук. У майбутнє свято не варто змінювати даного вибору. Фрукти їдять усі, і дорослі і діти. Щодо солодкого варто задуматися. Це може бути як випічка, так і цукерки. А бути може торт або пиріжки? Але перш ніж вибрати, врахуйте, десерту має бути в міру, так як духу майбутнього року можна багато солодкого.

Які напої вибрати для святкування?

Напої можуть бути різними. Шануються натуральні соки, а так само міцні алкогольні напої. Але якщо ж ви не любитель, ніхто проти не буде. Пийте шампанське, воно, безсумнівно, є святковим напоєм цієї чарівної ночі.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.