Поет і письменник з Ірпеня Леонід Закордонець святкує День народження

Сьогодні, 11 травня, свій 82-ий день народження святкує поет, письменник та лікар з Ірпеня Леонід Закордонець. Із привітаннями та подарунками до нього завітали начальниця відділу культури національностей та релігій ІМР Євгенія Антонюк та голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк.

Леонід Закордонець за фахом — лікар. Майже 60 років живе в Приірпінні. Був терапевтом у Бучанській поліклініці, головним лікарем Коцюбинської лікарні й санаторію «Зірка» у Ворзелі та очолював медслужбу санаторію «Україна». І паралельно з роботою медика Леонід Закордонець завжди писав.

«…Мій білостінний красеню,
На плечах з орнаментом з веселих ластівок
Ти, в першу чергу, бережи малечу,
Малеча – у майбутнє твоє крок…»

«Ці рядки із вірша Леоніда Закордонця «Ірпеню» дуже близькі мені по духу і по настрою. Я завжди казав і буду казати, що діти і молодь – це майбутнє Ірпеня. Але, все ж, без досвідчених людей – нікуди», — зазначив Володимир Карплюк.

Наразі у творчому доробку Леоніда Закордонця — 27 поетичних і прозивих книг. Одну зі них — «На відстані руки» — він подарував своїм гостям Володимиру Карплюку та Євгенії Антонюк. А ті в свою чергу подарували імениннику книгу-хроніку «Битва за Ірпінь» Петра Щербини та пам’ятні монети, присвячені місту-герою Ірпеню.

«Бажаємо Леоніду Закордонцю міцного здоров’я, оптимізму і творчих поривів!», — привітав іменинника Володимир Карплюк.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.