Після відставки мера у Смілі нарешті розпочався опалювальний сезон, а Коцюбинське досі мерзне

17 листопада, через місяць після офіційного старту опалювального сезону в Україні, у Смілі на повну запрацювали усі котельні. Про це повідомляє видання “Провінція”. Це сталося після відставки міського голови.

Сміла – один з чотирьох населених пунктів України, де цього року був зірваний опалювальний сезон і це перше місто, де громада домоглася відставки мера через відсутність тепла в оселях. 16 листопада на сесії Смілянської міської ради було ухвалено рішення про імпічмент в.о. голови міста Віктору Федоренку.

 

“Зала, у якій знаходилося біля тисячі містян, зустріла рішення депутатів оваціями”, – повідомляє інформаційний ресурс “Дзвін”.

Наступного ж дня після відставки міського голови у Смілі на повну стартував опалювальний сезон. Варто зазначити, що 14 листопада, через неефективне управління містом Федоренка також виключили з партії “БПП “Солідарність”.

 

Нагадаємо, що саме тепло в оселях мешканців Сміли, Славутича, Шепетівки та селища Коцюбинського не з’явилося вчасно. Обурена громада Сміли перекривала рух трасою на Кіровоградщину. Шепетівчани провели масові акції протесту на дорозі національного значення “Хмельницький – Рівне”. Мешканці Коцюбинського перекривали головну вулицю селища – Пономарьова. А очільника Славутича особисто закликав піти у відставку віце-прем’єр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

 

 

Ще наприкінці жовтня прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив, що повністю відповідальною за початок опалювального сезону на місцях є місцева влада. “На місцях не всі ще зрозуміли, що розпочався опалювальний сезон. Відповідальність за вчасний початок опалювального сезону (і в повному обсязі) лежить на місцевій владі. У них є все, щоб запустити вчасно котельні і будинки”, – заявив прем’єр.

 

Нагадаємо, що питання з опалювальним сезоном у селищі Коцюбинському зайшло у глухий кут. Через арешт котелень з ініціативи селищної голови Ольги Матюшиної, тепло в оселях мешканців селища може з’явитися ще не скоро. Проаналізувавши повідомлення у ЗМІ, «Правда Ірпеня» з’ясувала, що Коцюбинське – єдиний населений пункт в Україні, де значна частина мешканців досі сидять без тепла.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.