Підприємці Ірпеня не задоволені роботою місцевої поліції

Цього року в Ірпені значно зросла кількість крадіжок у приміщеннях, де ведеться підприємницька діяльність – кафе, магазини, перукарні. Більше того, деяких підприємців обкрадали двічі, а то і тричі поспіль. Численні звернення до місцевої поліції результату у виявленні злочинців та поверненні викраденого майна не принесли жодного результату. Саме це змусило громадське об’єднання “Підприємці Приірпіння” звернутися до виконавчого комітету Ірпінської міської ради з проханням в організації спільної зустрічі підприємців та представників правоохоронних органів. Така зустріч відбулася сьогодні.

13707515_10154012492229475_2208506157318674156_n

За даними правоохоронців, від початку 2016 року у Приірпінні офіційно зафіксовано близько 1200 крадіжок і тільки у 39 випадках провадження були розпочаті.

“Сьогодні ситуація з крадіжками насправді ускладнилася по всій державі. Однією з головних причин такого низького рівня виявлення злочинців є те, що поліція уже давно у стані реформування. І якщо раніше в Ірпінському міському відділі поліції працювало понад 200 службовців: з них 30 – дільничних поліцейських і 20 – оперативних працівників розшуку, то зараз ми маємо всього 10 дільничних, а працівників карного розшуку взагалі можна порахувати на пальцях однієї руки”, – пояснює представник поліції.

13669844_10154012492624475_4236232539025695947_n

Але підприємці не вважають недостатність штатних працівників головною причиною бездіяльності правоохоронних органів. За словами ірпінців, чиї крамниці і кафе були пограбовані, був не один випадок, коли крадіїв ловили на гарячому, але потім їх відпускали з відділку, коли на відеозаписах з камер спостереження чітко видно обличчя злочинця, але поліція не шукає його, коли при самозахисті підприємцем за допомогою газового пістолета поліцейські працюють не із затриманим злодієм, а із підприємцем, який упіймав і привів його у відділок.

Після бурхливих обговорень підприємці дійшли висновку, що єдиним виходом із ситуації, що склалася за умов, коли поліція не здатна виконувати своїх прямих обов’язків є необхідність попередження крадіжок. У першу чергу, члени об’єднання “Підприємці Приірпіння” вирішило подати до правоохоронних органів звернення з проханням організувати у районі залізничного вокзалу Ірпеня цілодобове чергування нарядів поліції, адже більшість крадіжок було здійснено саме у цьому районі. Правоохоронці одразу попередили, що, скоріш за все, це не буде можливо, знову ж таки, через недостатність штату.

Іншим варіантом обговорили можливість таких чергувань громадськими організаціями або інспекторами Муніципальної варти. Але у будь-якому випадку стало зрозумілим, що для того, щоб організовувати такі чергування, потрібно залучати додаткове фінансування. На сьогодні жодних міських програм, які б передбачали фінансування роботи громадських організацій немає. Тому ще одним рішенням підприємців стало звернення і до Ірпінського міського голови Володимира Карплюка за підтримкою та сприяння у вирішенні такого наболілого для підприємців питання.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.