Під тиском громадськості “Бест” розблокував сайт “Правда Ірпеня”

Сьогодні місцевий інтернет-провайдер “Бест” розблокував сайт “Правда Ірпеня”. Це сталося після неодноразових звернень до різних інстанцій представників редакції сайту та громадських організацій, зокрема, ГО “Спілка журналістів Київщини”.

Як відомо, сайт був заблокований уже декілька місяців. Тільки користувачі “Бесту” в Ірпені, маючи доступ до всіх інтернет-ресурсів, не могли зайти на один – “Правду Ірпеня”. Багато з них писали у редакцію, залишали коментарі з обуренням. І тільки після публікації статей Інститутом масової інформації та інтернет-виданням Детектор медіа, сюжету інформаційного агентства ITV, де говориться про блокування “Правди Ірпеня”, сайт розблокували.

Нагадаємо, що, сайт заблокували після того, як “Правда Ірпеня” оприлюднила серію викривальних матеріалів щодо причетності Зіневича до дерибану землі та незаконної вирубки дерев у Лісовій Бучі. “У рамках журналістського розслідування, кореспондент “Правди Ірпеня” з’ясував, що Зіневич дивним чином отримав на підставних осіб чотири “випадково” поруч розташовані земельні ділянки в Лісовій Бучі. Потім на цих ділянках Зіневич, будуючи свій приватний будинок, знищив здорові багаторічні сосни та дуби під корінь, не сплативши відновної вартості до бюджету громади. Також ряд публікацій стосувався нанесення багатомільйонних збитків громаді Ірпеня у результаті недобросовісної експлуатації компанією “Бест” житлового фонду міста”, – зазначила голова громадської організації “Спілка журналістів Київщини” Людмила Лозова, яка встала на захист редакції сайту.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.