Під Іванковим буде сховище ядерного палива?

Активісти Громадської ради при виконкомі на черговому засіданні 26 березня розглянули лист-звернення депутатів Іванківської районної ради щодо незгоди громади Іванківського району з будівництвом ЦСВЯП (зібрано 14,5 тис. підписів проти будівництва). Адже жителів непокоїть і без того складна ситуація з екологією району, слабким здоров’ям і високою смертністю жителів району.

rada

Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива реакторів типу ВВЕР (ЦСВЯП) має бути  розташованим на майданчику, розташованому між селами Стара Красниця, Буряковка, Чистогалівка і Стечанка в зоні відчуження території, радіоактивно забрудненій внаслідок Чорнобильської катастрофи у 12 кілометрах від ЧАЕС. Про це йдеться у Законі України «Про поводження з відпрацьованим ядерним паливом щодо розміщення, проектування та будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива реакторів типу ВВЕР вітчизняних атомних електростанцій», прийнятому наприкінці лютого 2012 року. Розробленням проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок під будівництво сховища займається «НАЕК «Енергоатом».

Відтоді депутати Іванківської райради звертаються до всіх можливих інстанцій, аби на території Іванківської громади не розпочалося будівництво сховища відпрацьованого ядерного палива.

То ж активісти Громадської ради не підтримали обранців — прийняли рішення підтримати спорудження укриття.

Page1

Page2

Читайте також: “Ірпінь-16: що чекає медицину, освіту і спорт“.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.