Перезавантажена молодіжна громадська рада в Ірпені взяла курс на міжнародне співробітництво

15 лютого відбулось засідання Ірпінської молодіжної громадської ради, під час якого було затверджено оновлений склад ІМГР. Учасники обрали нового голову та заступників. Молодіжну громадську раду очолила мешканка Коцюбинського Олена Рожанська. Застуниками стали Ольга Хринюк, Андрій Браунагель, Ксенія Нечитайло та Владислав Чубенко. Про те, на яку роботу налаштований оновлений склад ІМГР, хто входить до його складу та про найближчі плани молоді Приірпіння ми поговорили з новообраною головою Оленою Рожанською.

П.І. Олено, найперше, що ж таке молодіжна громадська рада? Які функції несе цей орган і чим займається?

О.Р. Офіційно – це консультативно-дорадчий орган при Ірпінському міському голові. Простіше кажучи, – платформа для реалізації молодіжних ініціатив та розвитку молодіжної політики в регіоні. Головною функцією ІМГР є об’єднання активної молоді міста в єдиний потужний осередок для спільних напрацювань та впровадження прогресивних проектів.

П.І. Хто є членами молодіжної громадської ради?

О.Р. Станом на сьогоднішній день склад ІМГР складає активна молодь Приірпіння. Зокрема, це лідери місцевого студентського самоврядування та  представники молодіжних і благодійних організацій. Мені дуже імпонує те, що всі члени ради мають компетенції в абсолютно різних сферах, тому ми зможемо виносити об’єктивні рішення. Серед нас є юристи,  економісти,  люди з педагогічною освітою і навіть представники творчих професій . Це дозволить нам захопити якомога більше сфер для втілення спільних ідей. До речі, нещодавно відбулося повне перезавантаження нашої молодіжної громадської ради.

П.І. Що ти маєш на увазі?

О.Р. Тут все просто – слово “перезавантаження” асоціюється з кардинальними змінами, як, власне склалось в рамках Ірпінської молодіжної громадської ради, адже приблизно 80% членів ІМГР – нові учасники. Відповідно, це люди зі свіжим баченням та прагненням щось змінити.

“Молодіжна громадська рада при Ірпінському міському голові є постійнодіючим колегіальним виборним консультативно-дорадчим органом, утвореним для забезпечення участі молоді в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної молодіжної політики” (Положення про ІМГР)

П.І. Ти була готова очолити раду? Не лякає відповідальність?

О.Р. Відверто кажучи, частково лякає, тому що я чудово розумію, наскільки велика відповідальність лежить на оновленому складі ради. Зараз нам потрібно максимально активізувати молодь міста і залучити її до суспільного життя. Проте з іншого боку, я вже бачу, наскільки горять очі в учасників нової ІМГР. Це безумовно мене надихає і дає реальні підстави вважати, що з такою командою однодумців нам вдасться досягнути спільних цілей.

П.І. На твою думку, чому обрали саме тебе?

О.Р. Напевно, це запитання варто задати іншим членам ІМГР. Адже я не можу себе об’єктивно оцінювати.

П.І. Чи маєш уже план на подальший курс діяльності Молодіжної громадської ради?

О.Р. Звичайно, я його представила під час нашого засідання. Перш за все мені б хотілось розвивати міжнародне співробітництво і шукати можливості для обміну молоді Ірпеня та, наприклад, міст-побратимів. В рамках робочої зустрічі із Заступником Посла Грузії, ми вже обговорювали цей аспект. Окрім цього, є ідеї щодо розвитку міста. Під час найближчого засідання, яке відбудеться 21 лютого,  в середу, всі члени ІМГР будуть озвучувати свої ідеї та бачення, відповідно до якого ми будемо створювати спільний план дій на 2018 рік. До речі, кожен мешканець Ірпеня відтепер може слідкувати за нашою діяльністю у соцмережі Фейсбук, де ми будемо звітувати про роботу та анонсувати різні проекти та заходи. Не хотілось би відкривати всі секрети одразу. Проте, трохи привідкрию цю завісу – вже наступного тижня ми плануємо проведення невеликого навчального проекту. Тож , слідкуйте за анонсами.

Довідка “ПІ”: Олена Рожанська – 21 рік. Уродженка селища Коцюбинське. Зараз здобуває ступінь магістра за спеціальністю українська філологія/редактор на факультеті філології в Національному педагогічному університеті ім. М.П. Драгоманова
Активна учасниця суспільно-культурного та громадського життя Приірпіння. Ініціатор та співзасновник культурно-мистецького арт-простору «Білка». Захоплюється журналістикою та фотомистецтвом. Увійшла до 20-ки кращих молодих українських фотографів у рамках Всеукраїнського фотоконкурсу для творчої молоді «Країна змін». Брала участь у багатьох тренінгах, конкурсах, міжнародних проектах та програмах.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.