Перехід на літній час: коли в Україні переведуть годинники

Перехід на літній час в Україні відбудеться у неділю, з 28 на 29 березня. У цю ніч о 03.00 українці переведуть стрілки годинника на годину вперед. Тож, вставати доведеться раніше.

  Датою переходу на літній час щорічно є остання неділя березня і остання неділя жовтня при переході на зимовий час. Переведення годинників здійснюється для того, щоб людина могла працювати довше і використовувати при цьому менше штучного освітлення.

Аби зменшити стрес для організму, пов’язаний із переходом на літній час, рекомендується пересувати графік підйому та засинання на 15 хв ще за тиждень до переведення годинників. Так само потрібно трохи зсунути час вечері. Краще засинати допоможуть тепла ванна або травяний чай.

Зазначимо,  переведення годинників регламентується постановою Кабміну від 1996 року про порядок обчислення часу на території країни.

Довідка. У 2018 році на початку вересня повідомлялось про ймовірність скасування в Україні переходу на літній і зимовий час, слідом за ЄС. Єврокомісія, після проведеного онлайн-голосування, рекомендувала скасувати перехід на літній та зимовий час, кожна держава-член ЄС сама мала визначити, жити їх надалі за літнім чи зимовим часом. У березні 2019 року Європарламент проголосував за скасування переведення годинників з 2021 року. 

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.