Партія захисників Вітчизни вимагає скасування рішення про виділення землі Зіневичу

Голова фракції “Партії захисників Вітчизни” у Бучанській міській раді Олександр Таможній заявив, що депутати його фракції були проголосували за виділення земель Зеленої Бучі скандально відомому Олексію Зіневичу на підставних осіб, оскільки були введені в оману. За словами Таможнього, керівництво міста ввело депутатів в оману, повідомивши, що ці земельні ділянки виділяються АТОвцям.

“Депутатам пояснили, що дані земельні ділянки виділяються АТОвцям. Партія захисників Вітчизни завжди підтримувала надання всебічної допомоги нашим Героям, тому ми й підтримали дане рішення. Після того, як нам стало відомо, що це банальний земельний дерибан Зеленої Бучі в інтересах скандального відомого в регіоні Олексія Зіневича, ми звертаємося до Бучанського міського голови ветувати дане рішення, а до всіх депутатів – скасувати це рішення у разі, якщо міський голова Бучі його підпише”, – повідомив Олександр Таможній.

29 листопада 2018 року депутати майже одноголосно виділили близько 70 соток землі в Лісовій Бучі. Одна сотка землі в лісовій частині Бучі коштує приблизно 5 тис. доларів. Орієнтована вартість виділеної землі на сесії близько 10 мільйонів гривень. Основним кінцевим набувачем землі виявився власник інтернет-провайдера “Бест” Олексій Зіневич, який на ще не виділеній раніше землі вже побудував собі маєток.

Депутати Бучанської міської ради виділили земельні ділянки в Лісовій Бучі Дубичу Андрію Михайловичу по вул. Котляревського, Поліщук Наталії Леонтіївні (між з/д 3210800000:01:087:0115 (власник Зіневич Олексій) та 3210800000:01:087:0121 (власник Зіневич Наталія Олексіївна), Лисаченко Наталії Сергіївні (праворуч від з/д 3210800000:01:087:0117 (власник Зіневич Олексій), Лисаченко Анастасії Сергіївні (біля з/д 3210800000:01:087:0120 (власник Зіневич Наталія Олексіївна).

Цікавим є той факт, що Олексій Зіневич здійснив самозахоплення даних ділянок, побудував вже на ньому свій приватний будинок, а лише після цього йому Бучанська міськрада виділила землю Зіневичу на підставних осіб. На цих ділянках Зіневич вже вирубав сосни лісу першої категорії та побудував будинок. Незважаючи на рішення Верховного суду України, мер Бучі Анатолій Федорук та Олексій Зіневич роздеребанили ліс Зеленої Бучі. Ми не виключаємо, що таким чином Зіневичу заплатили землею громади за послуги телеканалу “Погляд”.

У 2016 році четверо осіб, зареєстровані в Бородянці, Алчевську, Немішаєвому та Світловодську, ніби-то випадково отримали земельні ділянки площею по 10 соток по вулиці Грибоєдова та Ганни Барвінок у Бучі. А згодом на них почав будуватися Зіневич. Саме на час початку вирубки дерев у Лісовій Бучі припадає заява Генерального прокурора України Юрія Луценка про дерибан бучанської землі.

У 2016 році фракція “Партія захисників Вітчизни” не голосувала за виділення землі на підставних осіб і після цього незаконного рішення в інтересах Зіневича, одразу ж звернулася до правоохоронних органів.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.