Палії сухостою на річці Ірпінь назвали поліції замовника підпалу, – джерело

Поліція затримала двох молодиків, які можуть бути причетними до підпалу сухостою на березі річки Ірпінь. Вирішується питання щодо оголошення підозри молодикам. За скоєне їм загрожує покарання від штрафу до п’яти позбавлення волі. Як повідомило джерело у поліції Ірпеня, молодики дали свідчення та назвали поліції замовника підпалу. Замовником виявився власник інтернет-провайдера “Бест” Олексій Зіневич. Метою підпалу була дискредитація місцевої влади Ірпеня.

Як тільки поліцейські виявили в мережі Інтернет відео, де двоє молодих людей на моторолерах без номерних знаків підпалили очерет на березі річки Ірпінь, відразу розпочали їх пошуки.

Інформацію про підпал внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. ст. 245 (Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України.

Працівники Києво-Святошинського відділу поліції оперативно встановили осіб, які були зафіксовані на відео. Двох порушників доправили до відділу поліції, де з ними працюють слідчі. Це – 28 та 29-річні жителі Ірпеня. Поліцейські вилучили їх транспортні засоби – моторолери, на яких вони пересувались.

Вирішується питання щодо оголошення підозри молодикам. За скоєне кримінальне правопорушення їм загрожує штраф від п’яти тисяч чотирьохсот до дев’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Джерело у поліції повідомляє, що палії назвали замовника підпалів сухостою та сухої трави на берегах річки Ірпінь. Це Олексій Зіневич, який є власником інтернет-провайдера “Бест” та фігурантом кримінальних проваджень.

Втім, вже наступного дня обидва палії під тиском декількох політиків змінили свої покази стосовно Олексія Зіневича, якому хтось із працівників поліції повідомив про дані показання підозрюваних паліїв.

Зіневич Олексій Олексійович фігурує у майже 20 кримінальних провадженнях щодо незаконного заволодіння землею, самозахоплення міської вулиці, шахрайства, ухилення від сплати податків. Зіневич як кримінальний рецидивіст став токсичним і на міжнародному рівні. Він тиснув на свободу слова через свого інтернет-провайдера “Бест”, за що США позбавило Олексія Зіневича візи. Зіневич намагався відбілити свою репутацію, втім Вікіпедія видалила сторінку про нього через “малозначиміть персони”.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.