П’ятеро нардепів стали на захист Федерації мотокросу України – Пащинський

“Проявіть політичну волю  – зупиніть рейдера Чібісова!. Це основний меседж, який ми хочемо донести до генерального прокурора України Юрія Луценка”, – каже Сергій Іванович Пащинський, майстер спорту СРСР, гордість збірної України з мотокросу та її головний тренер.

                                                                

 

За його словами, Федерація мотоциклетного спорту України декілька разів офіційно зверталися до обласної Прокуратури за роз’ясненням.  “Нещодавно, 5 грудня,  ми офіційно записалися на особистий прийом до Дмитра Чібісова. Нам відмовили… Сьогодні, коли ми вийшли під Генеральну прокуратуру, до нас нарешті прийшов  перший заступник Київської обласної прокуратури Віктор Грабець. Він пробував розібратися, в чому  полягає невдоволення Федерації.  А як  може бути задоволена людина, у якої відбирають  майно? Так ми орендуємо, багато років, але ми вкладаємо серйозні кошти! Тут очевидно, що люди з обласної прокуратури діють за вказівкою, або ж зацікавлені у фінансових схемах і рейдерстві”, – зазначив Пащинський.

 

 

Варто сказати, що Федерація мотоциклетного спорту України офіційно розіслала звернення про рейдерство з боку пана Чібісова та обласної  прокуратури до народних депутатів України та до Міністерства молоді і спорту надавши всі документи. Кілька народних депутатів відразу відгукнулися і стали на захист інтересів Федерації, зокрема, це Вікторія Сюмар, Ігор Кононенко, Валерій Лунченко, Павло Кишкар, Ярослав Москаленко. “Ми щиро вдячні їм за оперативність і їх відкриту позицію. Ігор Жданов, Міністр молоді і спорту, також висловив своє обурення цією ситуацією. Але очікувати дальше було не можливо! Тиск був шалений, тому ми вдалися до таких радикалних дій як пікетування Генеральної прокуратури України”, – заявив Сергій Пащинський.

 

 

Сергій Іванович, посміхаючись продовжує – “Короля грає свита! Якому королю хочеться, щоб в його відомстві відбувалися подібні підкилимні ігри? Я вірю, що в Генеральній прокуратурі розберуться і зуміють переконати пана Луценка, що інтриги, які давно і вміло плетуть прокурори Київської області проти Федерації мотоциклетного спорту України, руйнують імідж не лише прокуратури України,  але й самого Юрія Луценка. Федерація права на 100%. Остання колегія суддів взяла самовідвід і заявила про шалений тиск, який чиниться зі сторони чиновників обласної прокуратури. Я вірю, що Генеральний прокурор відгукнеться, бо факти і порушення прокурорів на лице. Ми розуміємо, пан Луценко має відреагувати у  правовому полі. Тому вірю, що він нарешті розбереться і звільнить пана Чібісова!”

 

 

За словами тренера, його життєва філософія – це розвиток мотоспорту к Україні! “В мене не має власного бізнесу, як хтось вважає, є лише ця філософія. Я цим живу! Тому, не дозволю зруйнувати те, над чим працював всі ці роки. Ми виховали чудових спортсменів, гордість всієї  України ми  маємо ким пишатися, тому Федерація вимагає проявити політичну волю Генерального Прокурора України”, – розповів Пащинський.

 

 

Сергій Іванович Пащинський завжди гідно представляв Україну на міжнародній арені. В часи занепаду, коли традиції вітчизняного мотоциклетного спорту лише починали відроджуватись, він возив молодих спортсменів на чемпіонати Європи і завжди поверталися  з металями і титулами чемпіонів.

 

 

Нагадуємо, що 19 грудня Федерація мотоциклетного спорту України пікетувала Генеральну прокуратуру. Спортсмени-мотоциклісти вимагали звільнити із займаної посади прокурора Київської області Дмитра Чібісова та припинити його рейдерську атаку на одну з кращих тренувальних баз країни – мотоциклетну трасу в місті Буча під Києвом.

Інтерв’ю для “Правди Ірпеня” записала Зореслава Подольська

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.