Оверко: я щасливий, що команді “Синергія” вдалося втілити мрії про найкращий дитячий садочок в Україні

24 вересня 2017 року на території житлового комплексу “Синергія 3”, по вул. Григорія Сковороди 11, в Ірпені відбулось урочисте відкриття дитячого садочку “Колібрі”. Цей день став справжнім святом для маленьких майбутніх вихованців та їх батьків. Також цей  день став особливим і для всього колективу будівельної компанії “Синергія”, адже їм вдалося втілити мрії багатьох дітей.

“Я щасливий, що команді “Синергія”  вдалося реалізувати для громади Ірпеня такий важливий соціальний  проект, – каже керівник будівельної компанії “Синергія” та депутат Ірпінської міської ради Ігор Оверко. – Я щасливий, що нам  вдалося втілити мрії багатьох дітей. Незважаючи на безліч перешкод “Синергія” справилася з цим завданням. Я вдячний своїй команді. Сьогодні, коли  ми урочисто відкриваємо двері для наших діток, мені приємно бачити в їх очах радість та такі щирі посмішки”.

Історія та філософія  “Колібрі”

Будувати житло  – це одна історія, а будувати об’єкт для громадського призначення – це зовсім інший виклик. Серйозний виклик. Ми з командою прийняли його і сьогодні маємо чудовий результат. Взагалі ідея “Колібрі” народжувалася довго. Більше трьох місяців ми їздили по Україні і вивчали, придивлялись, аналізували, оглядали різні дитячі садочки. До речі, побували навіть за кордоном. Приємно визнати, але сьогодні в Києві є вже приватні дитячі садочки досить високого рівня. Саме вони і надихнули нас. Дещо ми підгледіди, дещо вдосконалили і застосували для себе. Щоправда, у “Колібрі” все набагато краще ніж у комерційних закладах!

Ми щасливі, що ніхто не втручався, ніхто не заважав, ніхто не диктував нам, що ми маємо робити і як ми маємо будувати. Ні щодо дизайну, ні щодо логіки побудови приміщення. Ніхто не вказував, де має бути кухня, спотрзал, групи… Взагалі, це була наша умова. Коли “Синергія” дала згоду місту, збудувати сучасний новий садочок, ми взяли на себе зобов’язання лише по кількості місць, а концепцію дитячого закладу залишили за собою.

Чому “Колібрі”? 

Ідея “Колібрі” належить головному  архітектору проекту Дмитру Ткачу. Команда “Синергії” з легкістю підхопила цю ідею, хоча  спочатку ми розглядали ідею казок. “Колібрі” – це щось особливе, така потужна, зелена оаза тропіків і це надихнуло нас більше. На стінах – яскраві персонажі з мультфільмів та дитячих фільмів. Кожна група – окрема тематична історія -лісова, космічна, гірська. Кожна кімната дуже яскрава, а дизайн не повторюється. Це важливо, адже в дітей багато улюблених героїв.

Соляна кімната – теж не випадкова ідея. Фіто-коктейлі, фіточаї, це добре, але на жаль, ми живемо далеко не в ідеальних умовах. Діти часто хворіють, у багатьох з них є серйозні проблеми з дихальними шляхами та алергією… В мене самого є дітки… А соляна кімната – це спеціальний мікроклімат, унікальний по профілактиці дихальних шляхів. Власне це та ідея, яка працюватиме щодня, щоб дбати про оздоровлення дітей. По краплині, але я  впевнений, що всі маленькі відвідувачі “Колібрі” будуть здоровими, а проблеми, які вони сьогодні мають зі здоров’ям, дуже швидко пройдуть.

Він обладнаний фіто- та соляною кімнатою для зміцнення імунітету, спортивною та музичною залами із висотою стель до 8 метрів, має пропускну систему, що не дає стороннім можливості потрапити на територію.

“Колібрі” як маленький центр дитячої творчості

Я як інвестор та керівник будівельної компанії “Синергія” поставив досить  амбітне завдання  перед керівником новенького дитячого садочку. “Колібрі” як проект має бути комерційно успішним. Батьки мають отримати якісні пропозиції щодо розвитку дітей. Якщо батьки залишають дитину о 8 ранку, то мають розраховувати на додаткові заняття включно до 19.00 вечора, щоправда, додаткові заняття – вже на комерційній основі. Ми мріємо  об’єднати в одному приміщенні багато освітніх послуг, зробити у “Колібрі” маленький центр дитячої творчості, де будуть всі гуртки, а батьки можуть залишати дитину на цілий день. Плануються іноземні мови, спортивні заняття, танці, арт-студія.

З дітками потрібно не просто проводити час, з ними потрібно займається. Для цього потрібні професіонали. Кошти, які будуть надходити за оренду комунального майна від коменційних гуртків, повинні надходити на окремий рахунок дитячого садочку, а з нього директор садочку буде преміювати своїх  викладачів.  Саме так ми бачимо успішну комерційну складову. А хочу, щоб у “Колібрі” працювали найкращі  педагоги, кухарі, логопедии.

Щодо програми виховання дітей, вона буде базуватись на основі Вольфдорської методики та М. Монтесорі. Харчування буде здійснюватись з використанням сезонних овочів та фруктів, а їжа буде готуватись із використанням води, очищеної спеціально обладнаними фільтрами.

Філософія будівельної компанії “Синергія”

Ми починали з малого і дійшли до великого. Ми починали з доріг, дитячих та спортивних майданчиків, а сьогодні “Колібрі” є наймасштабнішим проектом “Синергії”. Під час роботи над цим проектом ми побачили наші можливості, а ще у нас з’явилася таємна мрія – будівництво школи. Ми ще не готові до такого масштабу, але мрію маємо!

Нюанси  та інженерія

Під час будівництва свого дитячого садочка ми зіткнулися з масою проблем щодо застарілих будівельніх норм та інженерних  рішень. Затверджені ще у 60 роках вони фактично визначають який має бути садочок у 2017 році! Але з 60 років світ дуже змінився! Ці норми у відсотковому відношенні не відповідають сучасним технологіям, але, на жаль, ще існують.

Всі  інженерні рішення, які ми виконали в новозбудованому садочку, – сучасні і надійні. Це поточна-проточна вентиляція, яка має зимовий підігрів, іонізацію, обезпилення; система кондиціювання,  – це інший рівень. Сучасний і  високий. Щоправда, коли ми будемо здавати “Колібрі” в експлуатацію, то буде ще  багато різних нюансів.

Дуже важко погоджувати всі ці нюанси з різними службами та  інстанціями. Така велика бюрократична машина, яку постійно треба долати, увесь час потрібно щось  доказувати, десь просити, і іноді вже просто вимагати дозволу на сучасне бачення будівельних норм! Сьогодні завдяки пройденному шляху “Синергія” має цілий пакет важливих документів, які можуть знадобитися для будівництва нового сучасного садочку, чи школи. В нас є море інженерних рішень та ідей, що за сучасними вимогами часу необхідно міняти в дитячих садках та школах.

Бюджет “Колібрі”

Кошти, залучені на будівництво “Колібрі”, – це кошти за рахунок резерву будівельної компаніі “Синергія”. Орієнтовна вартість “Колібрі” близько 26 млн.грн., щоправда в останні два місяці ми багато докуповували, доробляли… і після відкриття ми продовжуємо доробляти і обладнувати новозбудований  дитячий заклад. А коли вже буде акт передачі “Колібрі” до міста на баланс, тоді можна буде чітко сказати і про вартість “Колібрі”. Буде вже  зведений кошторис.

 “Синергія” і місто

У “Синергіі” дуже проста філософія, каже Ігор Іванович – ми будуємо це місто! Це не означає , що ми маємо збудувати все, але та частина Ірпеня, на якій збудує “Синергія”, має бути  якісною і комфортною!

“Синергія” ставить собі за ціль будувати не лише окремо взяті будинки, а будувати цілі комплекси, які мають свою внутнішню інфраструктуру. Має бути і комерційна складова, щоб люди могли працювати саме в цій локації. Важливо, щоб мало цікаве дозвілля, нормальний благоустрій, щоб мали можливість на своїй території насолодитися затишком та  ландшафтом. Саме тому ми ставимо собі за ціль будувати  наступні успішні соціальні обєкти. Філософія “Синергії” – знайти кращі організації, і запросити іх до міста.  Радіємо, що нещодавно привели в Ірпінь досить солідного мережового гравця на продуктовому ринку, сьогоднішнього лідера – компанію “Новус” і відкрили в Ірпені перший їх магазин “Новус”.

Команда будівельної компанії “Синергії”

В першу чергу, я щиро дякую всьому своєму колективу “Синергія”.  Всі дуже прониклися ідеєю “Колібрі” і всі самовіддано працювали. Знаходили цікаві рішення, ідеї і втілювали  іх. Наприклад, ідея з цікавими та  яскравими  цифрами й  літерами на сходах. Цю ідею, до речі, запропонував і втілив у життя наш прораб.  Ще хтось запропонував на опорній стіні намалювати графіті. Привів художників – вони намалювали.  Всі, абсолютно всі дуже активно включилися в процес будівництва дитячого  садочку і дуже активно працювали. Я ціную своїх працівників за креативність та ентузіазм. Я вдячний їм.  Ми безумовно вірили в успіх, тому сьогодні ми щасливі!

Ще один приклад чудової співпраці – це компанія “Bosch Україна”. “Синергія” звернулася до цієї компанії, щоб купити у них  сучасне обладнання для дитячого садочка – плити, холодильне обладнання, бойлери…  Особисто для мене “Bosch” – це висока якість та гарантія в експлуатації. Керівництво компанії пішло нам на зустріч і запропонували не просто знижку, вони продали нам свою продукцію по заводській європейській  ціні, а ще додатково подарували кілька бойлерів. Приємно, що Україна змінюється. Приємно, що змінюється філософія у менеджерів.

Нам справді багато компаній допомагали. Підтримували, йшли на зустріч, як от “Золотий мандарин”, який заради нас зупинив виробництво бруківки і виготовив для нас зовсім іншу кольорову палітру.

Я щиро всім вдячний!

Радію, що у відкритті садочка було багато діток з батьками. Ми запросили аніматорів, підготували цікаву  розважальну програму: майстер-класи із вітражного розпису, виготовлення іграшок із фетру, створення орегамі. Діти з батьками оглядали новий дитячий садочок, розважалися разом із аніматорами, приймали участь у конкурсах,  дивилися виступи хореографічного ансамблю та смакували солодощами.

Весь колектив Будівельної групи “Синергія” щиро дякує всім, хто прийшов на урочисте відкриття дитячого садочку “Колібрі” та розділив з нами цю радісну подію. Найкращий садочок «Колібрі» найкраще приймав своїх перших  гостей!

Інтерв’ю записала Зореслава Подольська

Bookmark the permalink.

Comments are closed.