Ольга Матюшина знову заводить Коцюбинське у господарський застій

Пройшло уже більше тижня з часу проведення у Коцюбинському першого засідання другої сесії селищної ради VIII скликання, а рада досі немає секретаря та не сформовано жодної з п’яти комісій, без яких життєдіяльність селища входить у господарський застій. Про це “Правді Ірпеня” повідомила депутат та голова бюджетної комісії селищної ради VII скликання Людмила Узерчук.

“Коцюбинське знову відкинули у своєму розвитку, цього разу на кілька місяців. Через бездіяльність Матюшиної члени виборчих комісій не можуть отримати зарплатню за роботу в комісіях за липневі вибори”, – напередодні написала Людмила Узерчук на сторінці територіальної громади Коцюбинського у Facebook.

14256616_1185989228128885_415920901_n

Для того, щоб Коцюбинська селищна рада могла розглядати важливі для життєдіяльності селища питання їх повинні опрацьовувати комісії. Як відомо, їх має бути п’ять: бюджетна, регламентна, містобудівна, з житло-комунальних питань та з соціальних питань. На сьогодні жодна з комісій не створена, зокрема і основна – бюджетна. Саме бюджетна комісія повинна розглянути та опрацювати питання щодо виплати зарплатні членам комісій, що працювали на перевиборах 17 липня. Лише тоді за таке рішення зможе проголосувати депутатський корпус.

Крім того, вже у жовтні розпочнеться опалювальний сезон. Теплопостачальник надішле на розгляд і затвердження селища установлені тарифи. Однак розглянути і підтвердити, що саме такі тарифи є економічно обґрунтованими, нікому – комісії не створені. Також, усім відомі проблеми з УЖКГ “Біличі”, рахунки якого заблоковані – це питання також досі гальмується і не розглядається. Уже майже рік у селищній раді лежать нерозглянутими земельні питання мешканців Коцюбинського. І це при тому, що законодавство відводить на їх розгляд не більше місяця. Однак комісії, яка б розглянула такі питання досі немає.

“На минулому засіданні депутат Назарук пропонував Ользі Матюшиній зібратися і обговорити кандидатури членів усіх комісій та секретаря ради, щоб на наступному засіданні не створювати хаос, а швидко проголосувати і прийняти відповідні рішення. Але на сьогодні, а це пройшов уже тиждень, жодної пропозиції про зустріч від Матюшиної не надходило. Так само невідомо, коли буде наступне пленарне засідання і які питання там будуть розглядатися”, – розповідає Узерчук.

За переконанням Людмили Узерчук та депутатської більшості селищної ради від “Нових облич”, причина такої бездіяльності у тому, що після програшу на перевиборах, ляльковод Матюшиної Ірина Федорів досі не придумала провокаційну стратегію своєї діяльності у селищі. Крім того, їм не вигідно обирати секретаря ради, який найімовірніше буде представником «Нових облич» і, який зможе виконувати обов’язки голови, коли рішення Коцюбинської селищної ради про висловлення Матюшиній недовіри знову набере своєї сили.

Нагадаємо,  що 4 серпня Ірпінський міський суд тимчасово припинив дію цього рішення. Однак, суддя Ірпінського міського суду Світлана Оладько не мала права задовольняти клопотання Ольги Матюшиної  і приймати її позовну заяву. Оскільки Ірпінський міський суд уже розглядав цю справу і по ній суддею Дмитром Черновим було винесено аж два рішення. Засідання суду назначено на 14 вересня.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.