Олені Циганенко — 70: директорка Ірпінської бібліотеки відзначає ювілей (відео)

Директорці Ірпінської міської публічної бібліотеки імені Максима Рильського Олені Циганенко – 70. З нагоди ювілею найвідомішій і найдосвідченішій бібліотекарці регіону вручили медаль «За заслуги перед містом Ірпінь».

Юлія Устич, заступниця Ірпінського міського голови:

«За заслуги перед містом Ірпінь, тому що 40 років працювати на одному місці і створювати тей затишок, який Ви створюєте, не кожному дано. З Оленою Єгорівною знайома 7 років. Приїхала в Ірпінь одразу мені показали родзинку міста — нашу бібліотеку — і звичайно її керівника. Неймовірно світла людина, неймовірно позитивна, неймовірно мудра».

Усе своє трудове життя, а це майже пів століття, Олена Єгорівна присвятила ірпінській бібліотеці. У 1976-му закінчила Київський державний інститут культури (показуємо молодий портрет) У 77-му прийшла на роботу в ірпінську книгозбірню. Через сім років очолила колектив. І вже понад  40 років є незмінною директоркою центральної бібліотеки громади.

Леонід Закордонець, поет:

«Напевно у світі я побував не в десятках бібліотек, а в сотнях і оця бібліотека мені видається, особливо зараз, найкращою, найпутнішою і найповажнішою. Олена Єгоровна така людина з характером, стоїчна, як поставить на своєму, так і буде, але як добре, що ці риси дані мудрій людині. Ми можемо побажати їй одного і за 100 літ відзвітувати Богу, що вона вірна його принципам».

Уявити культурне життя регіону без Олени Єгорівни неможливо. Вона є ініціаторкою багаточисельних заходів, які відбуваються в бібліотеці, опікується видавництвом книг місцевих авторів та збірок поетів, активно співпрацює з закладами освіти, творчими організаціями і митцями. Очолює літературну студію «Дебют».

Євгенія Антонюк, начальниця відділу культури національностей та релігій ІМР:

«Олена Єгорівна надзвичайно добра, милосердна. Вона відгукується на всі ініціативи, вона опікується творчою інтелігенцією, опікується митцями. Людина, яка робила би це робила заради просто тільки статистики, це би не вийшло, бо у всіх цих стосунках і відносинах головне це щирість. І от вона настільки щира, що навколо нашої бібліотеки єднаються митці, художники, письменники, поети, просто звичайні люди. Які із задоволенням сюди приходять, бо тут панує атмосфера любові і доброзичливості».

Сьогодні  громада щиро вітає ювілярку зі знаменною датою. Вітальні листи, пости, дзвінки на її адресу надходять з різних міст України. Колектив  ITV приєднується до всіх теплих слів і бажає Олені Єгорівні здоров’я, наснаги та довгих років плідної творчої праці! А сама ж ювілюрка бажає лише одного.

Олена Циганенко, директорка Ірпінської міської бібліотеки імені Максима Рильського:

«Звичайно хочеться миру, щоб ми не боялися лягати спати, щоб ми вставали, спокійно могли проводити наші зустрічі, щоб діти наші навчались. Правда повинна перемогти зло!»

Bookmark the permalink.

Comments are closed.