Олена Чернявська: будемо впроваджувати європейські стандарти в гуманітарний сектор Ірпеня

Нещодавно в Ірпінський міській раді стався справжній “кадровий бум”. Після відставки міського голови та його першого заступника  залишила посаду і заступник з гуманітарних питань Наталія Семко. На її місце було обрано не менш амбітну особистість, кандидата економічних наук, голову Громадської спілки “Ірпінська агенція розвитку” Олену Чернявську. Про майбутню долю гуманітарної сфери кореспонденти “Правди Ірпеня” дізнавалися у новообраного заступника.

– Чи було для Вас рішення про обрання заступником з гуманітарних питань  несподіванкою?

– Перебуваючи на стажуванні у Брюсселі я вперше почула про ймовірні кадрові зміни в Ірпінській міській раді. А вже після повернення було узгоджено й прийнято остаточне рішення щодо моєї кандидатури.

– Коли Ви розпочинаєте свою роботу на посаді заступника?

– Наразі проводяться спеціальні перевірки і, сподіваюся, що вже через місяць я зможу офіційно виконувати свої повноваження.

– Які проблеми в гуманітарній сфері Вас турбують найбільше?

– Найбільше мене турбують проблеми реформування медичної та освітньої галузей, підтримка іміджу міста як провідного культурно-спортивного осередку європейського зразка та питання соціального захисту мешканців територіальної громади міста.

– Щоб Ви кардинально змінили?

– Я проживаю в Ірпені від дня народження і останніх 3 роки спостерігала за кардинальними змінами, що відбулися в місті. Тому в моїй подальшій діяльності на посаді заступника міського голови планую зберегти й надалі всі позитивні тенденції розвитку міста та впровадити більше європейських стандартів у сектори всього гуманітарного блоку.

– Які Ваші перші кроки? Що потрібно в першу чергу змінити?

– З огляду на те, що 1 вересня вже зовсім скоро, то нагальними питання в сфері освіти для всієї нашої оновленої команди залишається завершення реконструкції та добудови запланованих раніше шкільних приміщень, підготовка всіх освітніх закладів до нового навчального року. Загалом планую встановити абсолютний паритетний діалог між системою освіти та органами місцевого самоврядування.

– Зараз в Україні набирає обертів медична реформа. Не секрет, що в Ірпені у цій сфері ще багато потрібно зробити. Які Ваші плани щодо цього?

– Очевидним є, що медична галузь Приірпіння давно вже потребує реформування. Я буду працювати і в короткий термін буду намагатися якомога глибше опанувати проблематику всієї сфери охорони здоров`я. Насамперед, планую зібрати експертів з практичної та сімейної медицини, керівників медичних закладів, представників обласного та державного рівнів в рамках робочої групи з реформування медицини та розробити системний підхід до управління всіма структурами в процесі реалізації на місцевому рівні державної політики у сфері охорони здоров’я та пропагування здорового способу життя. Також вважаю за необхідне вивчити позитивний досвід інших міст України та основні механізми надання якісних медичних послуг в провідних країнах світу з метою розгляду можливостей їх імплементації в нашому місті.

– Ви ще й очолюєте Ірпінську агенцію розвитку. Як думаєте, зможете все встигати?

– Я вже давно працюю в такому шаленому режимі, поєднуючи в своїй діяльності декілька напрямків. Тому роботу з соціальними проектами, грантовими програмами, залучення інвестицій з різних джерел для фінансування розвитку тих же мереж закладів охорони здоров’я, освіти, соціального захисту населення залишаю також пріоритетною у своїй подальшій діяльності.

– Ви – у топ-20 найперспективніших молодих жінок України за версією Фонду Олени Пінчук. Розкажіть, будь ласка, детальніше про цей конкурс. Як Вам вдалося досягнути таких результатів?

– Це всеукраїнський конкурс, де було відібрано 20 найамбітніших молодих жінок, які є лідерами у своїх громадах. Глобальна мета його була допомогти перспективним жінкам, які мають ідеї та потенціал для роботи у політичних проектах, в органах державної влади та місцевого самоврядування, політичних партіях. Програма була продумана таким чином, аби кожна учасниця отримала влучні поради, відкрила для себе нові цікаві можливості та реалізувала себе у громадському та політичному житті. Загалом, я була вражена рівнем його організації та змістовністю, зрозуміла, що варто не зупинятися на досягнутому і постійно рухатися вперед.

– Який на Вашу думку, девіз сильної команди? 

-“Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success” (Зібратися разом -це початок; залишитися разом – це прогрес; спільна робота – це успіх), – я завжди згадую ці слова відомого американця Генрі Форда, саме тому дуже хочу, щоб наша громада стала по-справжньому об’єднаною, сильною командою, яка б разом досягла успіху та економічного прогресу. 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.