Одного з керівників “Азову” знайшли мертвим в Ірпені

Заступника керівника штабу “Азову” Ярослава Бабича на днях знайшли повішеним у власній квартирі в Ірпені. Йому було 39 років. Обставини смерті з’ясовуються. У Ярослава залишилися дружина і троє дітей.

Бабич створив і тривалий час очолював навчально-мобілізаційний центр “Азову”. Відомо також, що він мав юридичну освіту. Зокрема, Ярослав Бабич був адвокатом.

Народний депутат Антон Геращенко на своїй сторінці у facebook написав:

«Не стало українського патріота, одного з організаторів батальйону “Азов”, мого товариша Ярослава Бабича.

У тому, що трохи більше ніж за рік батальйон “Азов” перетворився із зібраної на швидку руку групи молодих патріотів у потужний, добре озброєний і навчений бойовий підрозділ Національної гвардії, є велика заслуга Ярослава Бабича.

У момент створення і становлення батальйону “Азов” Ярослав працював юристом підрозділу. Саме разом з ним ми оформляли документи перших бійців “Азова”, коли хлопці готувалися до штурму Маріуполя в травні-червні минулого року. Разом із ним опрацьовували варіанти оформлення громадянства бійцям із Білорусі та інших країн.

Останній рік Ярослав працював начальником навчально-мобілізаційного центру «Азову», і разом з групою підтримки батальйону та фахівцями Національної Гвардії створив ефективно діючу модель підбору кадрів з патріотів-добровольців, їх навчання і залучення в бойове братство.

Відповідь на питання, як Ярослав пішов із життя, сам або за чиєюсь злою волею, ще належить дати судмедекспертам і криміналістам.

Дочекайтеся офіційної позиції слідства МВС Київської області, яке очолює колишній «азовець» і мій товариш Вадим Троян, який сам зацікавлений у відповіді на питання, як пішов з життя один з тих, хто стояв біля витоків батальйону».

47124

Bookmark the permalink.

Comments are closed.