Новий головний лікар Приірпіння розповів про напрями реформування медицини регіону

Фото: 04597

Нещодавно медичному персоналу Приірпіння представили головного лікаря Центральної міської лікарні Антона Довгопола, який був обраний 3 січня конкурсною комісією. Медик розповів про основні плани реформування медичної галузі регіону на найближчий рік. Журналісти сайту міста Ірпеня зробили підбірку основних нововведень у медичній сфері Приірпіння, які планують реалізувати у 2020 році.

1. Підписання угоди з Національною службою здоров’я України

Першочергове завдання для медицини Приірпіння – підписати у квітні цього року угоду з Національною службою здоров’я України по всіх 23 пріоритетних напрямах. Якщо раніше медична галузь отримувала фінансування за кожну зареєстровану у регіоні особу, то з квітня субвенція виділятиметься на пролікованого пацієнта. Для цього за два місяці потрібно створити максимальні умови для того, щоб пацієнт міг отримати необхідну медичну послугу у повному обсязі.

2. Невідкладна медична допомога

Надання первинної медичної допомоги в регіоні має бути цілодобовим і це, передусім, завдання сімейних лікарів. Тому невідкладна медична допомога буде переведена із вторинної ланки у первинну. Це робиться для того, щоб кожен житель Ірпеня міг отримати медичну допомогу цілодобово, навіть тоді, коли немає можливості потрапити на прийом до сімейного лікаря. Якщо пацієнт отримує відмову у виїзді екстренної медичної допомоги, від повинен мати можливість отримати невідкладну медичну допомогу. У регіоні має запрацювати як мінімум два пункти невідкладної медичної допомоги, оскільки ми обслуговуємо Ірпінь, Бучу, Гостомель, Коцюбинське та Ворзель. Найближчим часом заплановане відкриття таких пунктів на території Ірпінської міської лікарні у Бучі та у приміщенні Центральної міської поліклініки по вул. Садовій (1-й поверх). 

3. Перенесення гінекології з Ворзеля

Гінекологічно-акушерське відділення, яке зараз розташоване у Ворзелі, буде перенесено в Ірпінь. Зараз вже розробляється проект його переміщення на 2-й поверх Ірпінської міської поліклініки та розглядається можливість адаптації стаціонару на базі приміщення поліклініки.

4. Територіальна оптимізація 

Для всіх передбачених змін у розміщенні медичних відділень запланована територіальна оптимізація адміністративних кабінетів у Центральній міській поліклініці. Вони будуть перенесені в інші приміщення будівлі поліклініки. Новий головний лікар запевнив, що готовий свій кабінет перенести навіть на підвальний поверх разом з колегами. На першому поверсі планується відкриття цілодобової медичної лабораторії та функціонального відділення, для того щоб пацієнт мав можливість в одному місці зробити аналізи та діагностику. Поліклініка як виконувала свої функції, так і виконуватиме, але вона перейде на кабінетний тип роботи, а не по відділеннях. 

5. Кадровий склад

Антон Довгопол запевнив, що жоден лікар чи медичний персонал не буде скорочений – наразі і так є певний дефіцит кадрів. Натомість він пообіцяв, що має колег, які готові прийти працювати у медичних закладах регіону.

6. Новий медичний центр

У 2020 році розпочнеться будівництво нового медичного центру по вул. Садовій. Це буде 4-поверхова будівля, у якій після завершення будівництва планується розмістити і дитяче відділення, і акушерсько-гінекологічне відділення, і стаціонар. Це має бути медцентр, у якому надаватимуть усі медичні послуги. Кінцева мета – розміщення лікарні на одній госпітальній базі в Ірпені. У бюджеті Ірпеня на 2020 рік на будівництво виділено 50 млн грн.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook,  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.