Новий паспорт українця

Кабінет міністрів затвердив зразок і технічний опис паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм, а також зразок і технічний опис паспорта, який не містить безконтактний електронний носій.

Згідно з постановою, оформлення та видача паспортів нового зразка почнеться з 1 січня

У грудні 2014 року набув чинності закон “Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус”. Закон передбачає введення біометричних паспортів, що містять чіп, або безконтактний електронний носій інформації, на якому записані, зокрема, біометричні дані людини: відбитки пальців, розпізнавання особи, ДНК, долоня руки, сітківка ока та ін.

Як відомо, в Україні також будуть оформлятися паспорта для виїзду за кордон з біометричними даними.

Ще 31 березня Кабінет міністрів затвердив формат безконтактної картки, яка прийде на зміну внутрішнім паспортом громадянина України. Паспорт-картка буде розміром 80х60 мм з двома видами інформації. Візуальну можна буде прочитати неозброєним оком, а машина зможе зчитувати дані з магнітної стрічки.

Інформацію внесуть обов’язково українською мовою, а також на іншій – будь-якій зручній мові для власника документа.

Як розповіли у відомстві, в новому паспорті буде така ж інформація, що і в нинішньому, крім місця реєстрації. Видавати документ будуть з народження, і міняти його потрібно буде кожні 10 років. Нинішні паспорти, як очікується, залишаться чинними. Міняти їх будуть за бажанням.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.