Нові правила отримання візи!

Уже з 23 червня в Україні почнуть діяти оновлені правила отримання шенгенських віз. Відтепер під час здачі документів на отримання дозволу на в’їзд до Європи, необхідно буде в обов’язковому порядку здати відбитки пальців.

Це нововведення серйозно вдарить по туристичному бізнесу і самим туристам, адже отримати візу через турагентство або будь-якого посередника стане неможливо.

За прогнозами експертів, візові центри чекають величезні черги. З найбільшими труднощами зіткнуться жителі тих регіонів, де немає візових центрів, оскільки через посередника оформити документи вже не вийде. Так, наприклад, Херсон, Кіровоград, Вінниця будуть оформляти візи через Одесу. В даний момент ті, хто збирається купити тур в Європу, спішно оформляють документи через турфірми, щоб у майбутньому не стояти в чергах.

Нові правила стосуватимуться не тільки нашої країни, а й ще п’яти держав – Молдова, Вірменія, Білорусь, Азербайджан, Грузія. Подані на отримання візи відбитки пальців, будуть зберігатися в загальній базі 59 місяців. Доступ до цієї бази буде у всіх країн ЄС. При наступному отриманні шенгенської візи протягом зазначеного строку зберігання даних, консульство будь-якої країни зможе отримати ваші відбитки. Після закінчення терміну зберігання, вам знову доведеться «здавати пальчики». Однак, якщо у громадянина вже є діюча мультивіза, то до кінця терміну дії йти в посольство не потрібно.

2041132152013_13

Bookmark the permalink.

Comments are closed.