“Нові обличчя” та депутат облради Титикало вимагають від Матюшиної громадських слухань по СІЗО

У селищі Коцюбинське Київської області набирає обертів протест селищної громади проти перенесення Київського слідчого ізолятора (Лук’янівського СІЗО) на територію Ірпінського виправного центру №132, який знаходиться в Коцюбинському. 13 січня місцеві депутати від партії “Нові обличчя” звернулися до Коцюбинського селищного голови Ольги Матюшиної з вимогою невідкладно провести громадські слухання щодо перенесення СІЗО. Рекомендації з цього ж приводу надійшли і від депутата Київської обласної ради Романа Титикало.

Нещодавно представники Міністерства юстиції України заявили в ЗМІ, що ними розпочато процес щодо перенесення Київського слідчого ізолятора на територію Ірпінського виправного центру №132. Більшість жителів селища Коцюбинське одразу заявили, що однозначно виступають проти такого перенесення. Коцюбинський селищний голова Ольга Матюшина не підтримала думку своєї ж громади і не виступила проти перенесення СІЗО до Коцюбинського. При цьому, члени команди Матюшиної неодноразово прямо виступали за перенесення Лук’янівського СІЗО до Коцюбинського.

1607017

Разом з тим, Ольга Матюшина жодного разу не ініціювала проведення громадських слухань щодо погодження місцевої громади на перенесення СІЗО №13 (Лук’янівського СІЗО) до Ірпінського виправного центру №132. Хоча, ініціатива щодо проведення громадських слухань – це компетенція селищного голови. Тож, голова постійної комісії Київоблради з питань регламенту, депутатської діяльності, законності, правопорядку, взаємодії з правоохоронними органами та запобіганню корупції Роман Титикало рекомендував голові Коцюбинської селищної ради Ользі Матюшиній провести громадські слухання щодо перенесення місця розташування Лук’янівського СІЗО до селища Коцюбинське у найкоротший термін.

Та віз і нині там. “Таким чином Мінюст намагається реалізувати проект по перенесенню Лук’янівського СІЗО до Коцюбинського, нехтуючи інтересами селищної громади. Тобто, Мінюст знищує інститут місцевого самоврядування та вкотре підтверджує, що важливі рішення і надалі приймаються у корупційних чиновницьких кабінетах, а не місцевими громадами”, – наголосила депутат Коцюбинської селищної ради від партії “Нові обличчя” Катерина Ющенко.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.