Не чинні містобудівні умови чи маніпуляція Матюшиної?

3-го лютого відбулась зустріч робочої групи Коцюбинського з представниками Міністерства юстиції, де обговорили питання перенесення Лук’янівського СІЗО в Коцюбинське. Серед членів робочої групи були присутні: депутат Ірпінської міської  ради Богдан Слюсаренко, заступник Коцюбинського селищного голови Петро Пушанка, а також жителі селища Ірина Клименко та Ярослав Салівонов.       

ZT8sm5orGto

“Нашою головною метою на цій зустрічі було отримати нарешті містобудівні умови, на які постійно посилаються представники Мін’юсту і Федорів у своїх “чесних” статтях. Нарешті нам надали цей документ, в якому чітко прописано: “Ці містобудівні умови і обмеження чинні до 31.12.2012 року”. Відповідно, вони не дійсні вже більше 4-ох років і  потрібно отримувати новий аналогічний висновок, який може видати тільки Ірпінська міська рада. Як депутат Ірпінської ради заявляю офіційну позицію Ірпеня – ми не дамо жодних документів, які б дозволили будівництво СІЗО в Коцюбинському! Крім цього, в наданих “містобудівних умовах” не вказано ні дату, ні номер сесії, на якій було прийнято це рішення. Отже, документ, як мінімум викликає підозри і сумніви в його юридичній силі”, – розповів депутат Ірпінської міської ради Богдан Слюсаренко.

pCx4OFlvZgA

Окрім цього, він додав, що представники Міністерства юстиції остаточно ще не затвердили місце перенесення Лук’янівського СІЗО, що є позитивною новиною для мешканців селища, які проти СІЗО. Поки Богдан Слюсаренко готував замітку, щоб проінформувати громаду про результати зустрічі, Ольга Матюшина опублікувала своє бачення ситуації. Коцюбинський селищний голова наголосила, що вона забрала документи містобудівних умов у свого заступника Петра Пушанка, який, на її думку, намагався їх приховати.

Член робочої групи Ірина Клименко прокоментувала статтю Ольги Матюшиної: “Копію документу і протоколи ми отримали тільки сьогодні. Приховувати немає чого і ніхто не збирався. Копії документів є і у мене, і якщо б їх сьогодні не опублікували, це зробила б я”.

O0Q0G1-cvq0

ZNkfxIug6Io

На статтю Ольги Матюшиної також відреагував Богдан Слюсаренко: “Поки я готував публікацію про результати нашої поїздки в Мін’юст і отримані містобудівні умови, Ольга Матюшина/Федорів підготувала чергову маніпуляційну статтю! Матюшина вказує, що Петро Пушанко сховав від жителів документи про “містобудівні умови”! Це абсолютна нісенітниця і брехня! Аргументую свої слова:1) Ми отримали документи тільки сьогодні (це можуть підтвердити члени робочої групи Ярослав Саливонів та Ірина Клименко), і я як раз готував інформацію для жителів з цього приводу. Як можна приховати те, що намагаєшся навпаки представити  громадськості?2) Саме Петро Пушанко наполіг на тому, щоб представники Мін’юсті все-таки видали нам містобудівні умови.3) У статті Матюшиної ми бачимо дуже поганий скан документу про містобудівні умови, в якому практично неможливо розібрати слова. Тим більше, побачити дату, до якої він дійсний – до 31.12.2012, а значить, ніякої юридичної сили він не має. До того ж, цього документа немає в Ірпінській міській раді, що так само змушує задуматися про його юридичне існування та обгрунтованість. Таким чином, Матюшина спеціально опублікувала скан поганої якості, щоб жителі не могли розібрати, що там написано для подальших маніпуляцій і брехні!4) Представники Міністерства юстиції ведуть протокол на кожному засіданні робочої групи. Тому приховати якусь інформацію від громадськості неможливо, так як протоколи незабаром будуть опубліковані і кожен зможе з ними ознайомитися”.

_MnbldRqfjI

Bookmark the permalink.

Comments are closed.