Наталія Дидикіна: формувати музичні здібності у дітей допомагають батьки

П’ятий Регіональний фестиваль “Музична родина”

Останнім часом в Ірпені вирує культурно-мистецьке життя: проводяться різноманітні концерти, конкурси, виставки тощо. Жоден з них не обходиться без виступів вихованців Ірпінської дитячої школи мистецтв ім. М. Вериківського. І це чудово, адже таланти Ірпеня знають далеко за межами Київської області. Про розвиток таланту у дітей, плани та перспективи кореспонденти «Правди Ірпеня» поспілкувалися з директоркою музичної школи Наталією Дидикіною.

– Чи багато дітей хочуть навчатись у музичній школі? На що найбільший попит?

– Дітей охочих все більше і більше. Адже населення міста розширилось, скільки новобудов збудовано, що попит збільшується. Але ми беремо затверджений контингент виконкомом Ірпінської міської ради – 450 учнів на навчальний рік. Найпопулярніше – ударні інструменти, класичний і естрадний вокал, фортепіано.

– Чи представляють талановиті ірпінці з музичної школи наше місто на регіональних, всеукраїнських і міжнародних конкурсах?

– Так, багато перемог: від міських до міжнародних. Нещодавно наші учні виступили на 8-му Міжнародному дитячому фестивалі – конкурсі “Свято, мистецтво та море”, який проходив у Болгарії. Ірпінь успішно представили Якимчук Марія (викл. Андрухович Л.М.), Зінченко Дарина (викл. Дидикіна Н.О.), Гончарова Катерина (викл. Андрухович Л.М.), Данилова Каміла (викл. Дидикіна Н.О.), Суничук Микола (викл. Андрухович Л.М.). А на Всеукраїнському фестивалі “Разом – граємо, співаємо, танцюємо” вихованці отримали 9 премій і гран-прі. Також учні бради участь в обласному конкурсі “Дебют” та міжнародному конкурсі “Соняшник”. І це ще не весь перелік перемог!

– Які заходи в найближчому майбутньому плануєте провести?

У День незалежності ми організували естрадний блок у 16.00 у парку Незнайка. А 21-22 вересня день міста то викладачі і учні готують програму для виступу.

– Як вступити на навчання у музичній школі?

Щороку у травні на початку червня проводяться вступні іспити. Потрібно підготувати пісню і пройти тестові завдання. Потім викладачі визначають рівень здібностей і приймають рішення: брати зараз ту чи іншу дитину чи відкласти ще на якийсь період таку справу.

– Як, на Вашу думку, подолати залежність від соціальних мереж у молоді, і намагатись розвивати їх здібності?

– У першу чергу, цим повинні займатись батьки і забирати дітей від комп’ютера і телефону, спонукати дітей проводити більше часу на свіжому повітрі і займатись творчістю. Зазвичай маленьких діток приводять батьки, а старші уже самостійно і усвідомлено приходять до нас.

– Як на, Вашу думку, більше залучати містян до музичного життя?

– Я вважаю, залучення містян до музичного життя проходить саме тоді, коли ми виступаємо на заходах міста, люди бачать, як можна виступати, показувати свої вміння, освоювати щось нове, отримувати естетичну насолоду.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.