Найпоширеніші імена, які давали дітям у 2018 році

Управління державної реєстрації актів цивільного стану Міністерства юстиції підготувало статистику найпопулярніших імен, якими українці називали своїх немовлят у 2018 році. Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства юстиції України. 

“У кожному регіоні спостерігаються свої особливості щодо імен. Наприклад на Львівщині дуже поширені для дівчат такі імена як Софія, Анна, а в Харківській області Дар’я, Злата. Ми підвели і загальну статистику по Україні. У 2018 році хлопчиків найчастіше називали Матвій, Дмитро, Максим, Марко, Олександр, Артем, Андрій, Іван, Владислав. Дівчаток – Злата, Софія, Єва, Кіра, Яна, Марія, Вікторія, Анастасія, Поліна”, – повідомила заступник Міністра юстиції України з питань державної реєстрації Ірина Садовська.

У рейтингу найпопулярніших імен столиці для хлопчиків стали  – Богдан, Даніїл, Денис, Дмитро, Іван, Макар, Матвій, Марк, Олександр, Тимофій, Ярослав. Для дівчаток – Аріна, Анна, Валерія, Дарина, Єва, Злата, Марія, Мілана, Поліна, Софія, Соломія.

Ірина Садовська зазначила, що крім традиційних імен, українці вибирають і незвичні. В минулому році дівчаток називали – Принцеса, Нуне, Авігея, Сумаййа, Аглая, Аіша, Аполінарія, Дельфіна, Йохана-Клавдія, Мадона Лама, Філофтея. Хлопчиків – Сонцемір, Мадяк, Космос, Арон Діонісій, Лучіан, Нектарій.

Заступник Міністра юстиції також нагадала, що по всій Україні діє послуга Мін’юсту з видачі свідоцтва про народження дитини безпосередньо в пологовому будинку.

“Народження дитини це завжди для батьків переживання та додаткові клопоти. І завдання Мін’юсту спростити сервіси, які пов’язані з видачою документів, зокрема, свідоцтва про народження. Зараз батькам не потрібно бігати по установах, стояти в чергах, щоб отримати свідоцтво про народження. Все це можна зробити безпосередньо в пологовому будинку. На сьогоднішній день такою послугою можна скористатися в 468 медичних установах і за 2018 рік 162 тисячі новонароджених отримали свідоцтва про народження саме у пологовому будинку”, – зазначила Ірина Садовська.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.