Найближчим часом у продаж надійдуть ліки від раку

Найближчим часом в продаж надійде лікарський препарат від різних видів раку. У США Управління з контролю харчових продуктів і лікарських засобів схвалило медикамент під назвою Vitrakvi, здатний лікувати такі види раку, як саркома, рак щитовидної залози, недрібноклітинний рак легенів та інші його типи. 

Ці ліки було розроблено компаніями Loxo Oncology і Bayer. Вони призначене для терапії ракових мутацій, тобто дозволяє лікувати хворобу на генному рівні. Згідно з даними вчених, близько 2,5-3 тисяч чоловік щорічно мають мутувані ракові пухлини.

Дослідники переконані: для успішного лікування мутованого раку важливий тільки його тип, його місце розташування не грає ролі.

Схвалення означає черговий важливий крок в боротьбі з різними видами раку з урахуванням їхньої пухлинної генетики, а не просто на основі їх локального походження в організмі.

Розробники розповіли про результати випробування універсальних ліків від декількох типів раку. У дослідженні за участю 109 осіб у 81% піддослідних було зафіксовано поліпшення стану і зменшення пухлини, 17% змогли повністю вилікуватися від раку.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.